UE a scris prohodul Polidinului. Vaccinul nu se mai produce
Uniunea Europeana considera ca singura linie de productie, aflata la Iasi, intr-o filiala a Institutului Cantacuzino, este prea invechita si nu mai corespunde normelor.
Asadar, dupa mai bine de 30 de ani in care s-au bazat pe el, romanii trebuie sa-l inlocuiasca.
Peste tot prin tara pacientii intreaba la farmacii de acest ser, mai ales ca pretul sau este cu aproape 100 de lei mai mic decat variantele sale importante.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Din pacate, insa, in multe locuri stocul este epuizat, iar farmacistii spun ca nu vor mai primi fiole. Ultimele depozite dateaza de anul trecut, din luna septembrie, iar zilele acestea s-au terminat. Multi medici de familie, extrem de multumiti de el, au continuat insa sa il prescrie.
La Iasi, acolo unde pana nu demult se producea Polidinul, se mai gasesc cu chiu cu vai cateva fiole ratacite prin farmacii. Oamenii se grabesc sa-si faca ultimele rezerve.
In schimb, in alte orase, cum ar fi Targu Mures, stocurile s-au epuizat demult.
Doctorii recunosc ca au pierdut un ser dintre cele bune: "Este considerat unul dintre preparatele foarte bune, cu 13 tulpini anti-microbiene care au actiune imuno-stimulatoare, deci acopera o sfera destul de larga", a explicat doctorul Ileana Cojocaru, profesor Universitatea de Medicina Iasi.
Reprezentantii agentiei medicamentului spun ca filiala din Iasi a institutului lucreaza acum la retehnologizarea liniei de productie, pe care ar vrea sa scoata mai multe vaccinuri. Cei de acolo vor face apoi o cerere pentru o noua inspectie europeana. In acest caz, Polidinul ar putea fi produs din nou. Nu se stie insa cat va mai dura totul.