Timișoara va avea coșuri de gunoi inteligente. Ce fac acestea când sunt pline
Timişoara va avea 20 de coşuri de gunoi inteligente, denumite "Big Belly".
Primele două tomberoane inteligente de tip Big Belly au fost amplasate în Piaţa Victoriei, următoarele 18 urmând să fie montate în perioada următoare în mai multe zone din oraş, acestea alertând firma de salubritate imediat ce pubela s-a umplut.
Tomberoanele sunt o donaţie făcută primăriei de către o companie de băuturi răcoritoare.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
"Noile tomberoane sunt dotate cu un sistem automatizat de compactare şi alertare a firmei de salubritate când sunt pline, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, iar alimentarea sistemului se face cu energie solară prin intermediul unor panouri fotovoltaice integrate", a transmis Biroul de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.
Coşurile Big Belly vor rămâne pentru un an în zonele: Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Nouă, Platoul Dâmboviţa, Profi Calea Şagului, Colegiul Tehnic "E. Ungureanu", Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic "G. Moisil" şi la Casa Căsătoriilor.
Noile tomberoane inteligente au fost aduse la Timişoara în baza unui protocol încheiat între Primăria Municipiului şi firma Greenpoint Management, fiind donate de o companie de băuturi răcoritoare.
În 2016, administraţia Robu a cumpărat din Anglia, 54 de coşuri de gunoi pentru a fi amplasate în zona centrală a oraşului.
"Coşurile Glasdon Jubilee aduse din Anglia sunt specifice pentru zone istorice urbane şi combină o serie de caracteristici unice de design, cu cea mai largă gamă de dotări opţionale disponibile, pentru a oferi un container de deşeuri extrem de atractiv, la un preţ extrem de competitiv", de 615 euro bucata, spunea Nicolae Robu.