Terina de caprior si foie gras - delicatese pe masa de Paste

×
Codul embed a fost copiat

In loc de mielut rumenit si pasca frumoasa ca o luna plina, unii vor pune maine pe masa de sarbatoare cotlet de mangalita, terina de caprior sau porc mistret, pateuri de rata si gasca maturate in vin si praline stropite cu coniac frantuzesc.

Adeptii teoriei "putin, bun si diferit" au doua variante: gasesc delicatese autentice, dar scumpe, in magazinele de profil, sau unele facute dupa chipul si gustul originalului in raioanele de specialitati ale marilor magazine.

Mai ca incep sa-ti sune in urechi sansonete daca adulmeci pateul de rata, muschiul de cerb, drobul de caprior, branza maturata in agrise sau ficatul de gasca.

Cat dai pe un miel zdravan, platesti aici la aceste magazine pe miniaturi. Branzeturi presarate cu praf de migdale sau coaja de portocale: 100 de lei suta de grame. 3 trufe cat unghia mare, tot 100 de lei.

Cine crede ca savorile cele mai fine trebuie cautate in recipiente minuscule nu s-a luptat, probabil, niciodata cu un ou de 5 kg, din cea mai pura ciocolata belgiana. Daca nu vreti sa platiti aceasta placere cu multe ore de sport si 750 de lei, ganditi-va la varianta light: praline fara zahar si, pentru ca e sarbatoare, cu un strop de alcool.

Citește și
Cozonac
Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Bomboneria cu pretentii boteaza produsele de lux cu whiskey, cognac si vin rosu, dar pretul porneste de la 190 de lei kilogramul.

Deja delicatesele au incetat sa fie apanajul strict al magazinelor specializate. Sunt in concurenta acerba cu hipermarketurile. Acestea au adus in vizita de lucru bucatari din Franta, Italia, Germania, Belgia care au venit nu doar cu retetele traditionale pascale, ci si cu o parte din ingrediente.

Si uite-asa placinta noastra cu branza s-a transformat in cheese cake. Alaturi, stau torturi Saint Honore, Paris Brest sau Normandie.

Se vand, la 30-50 de lei kilogramul, terine de somon si de vita, aspicuri de curcan si de miel, quiche- adica un fel de placinta sarata- cu jambon sau praz.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
TRADITII, OBICEIURI SI SUPERSTITII DE PASTE. Ce se spune ca trebuie sa faci ca sa-ti mearga bine de Paste
TRADITII, OBICEIURI SI SUPERSTITII DE PASTE. Ce se spune ca trebuie sa faci ca sa-ti mearga bine de Paste

Esti superstitios? Nu stii ce trebuie si ce nu trebuie sa faci in zilele de Sarbatoare? Vrei sa ai noroc si sa iti mearga bine? Traditii sunt nenumarate. Mai jos gasesti o parte din ele.

Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste
Cate bordeie, atatea retete. Cum sa faci cele mai bune bucate de Paste

Cei care au cumparat deja carnea de miel au acoperit-o cu vin si condimente pentru friptura.

VIDEO / Vezi cine a castigat finala Britain's Got Talent! Afla pe ce loc a iesit Razi Gogonea
VIDEO / Vezi cine a castigat finala Britain's Got Talent! Afla pe ce loc a iesit Razi Gogonea

Finala Britain's Got Talent s-a incheiat ...

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.