Terapia cu cai, excelentă pentru copiii cu anumite probleme de sănătate
Terapia cu ajutorul cailor poate să facă minuni în cazul copiilor cu anumite probleme de sănătate.
Asta spun părinții micuților care s-au adunat la un concurs de călărie în Alba, unde puștii și-au demonstrat abilitățile de a face spectacol în șa.
La concursul organizat în localitatea Leorinț din Alba au participat peste 60 de copii din întreaga țară, dornici să arate cât de bine se descurca în șa - chiar dacă se confruntă cu diferite probleme de sănătate.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Pe Matyas, şedinţele de hipoterapie îl ajută să depăşească unele obstacole.
Ibolya Szilagyi, mama lui Matyas: "Facem terapie de trei ani pentru că avem hipoacuzie şi nu mai avem acum probleme de integrare".
Terapia cu ajutorul cailor este benefică şi pentru copiii cu Sindrom Down, după cum spun specialiştii. Un exemplu este George, în vârstă de 16 ani.
Mircea Adrumitoaie, tatăl lui George: "L-am adus la hipoterapie pentru a avea mai multă încredere în el a avea mai multă încredere în forţele proprii. Schimbări au fost de comunicare, schimbări cognitive, în a face lucrurile mai bine, în comumunicarea cu oamenii."
Alexia, diagnosticată cu aceeaşi boală, face terapie de şapte ani.
Lucian Docea, tatăl Alexiei: "Face voltija, adică elemente de gimnastică pe cal, care au ajutat-o foarte multă să câştige încredere, forţă, să socializeze mai bine."
Această metodă alternativă de tratament le da celor mici ocazia să interacţioneze atât cu animalul, cât şi cu terapeutul.
Csilla Balogh, organizator: „Această terapie se adresează copiilor atât cu elemente autiste, cu sindrom Down, diferite pareze, hepiraeze, tetrapareze, dar şi pentru copii cu ADHD. Sunt copii care pe cal încep să spună primele cuvinte."
Cei din public au fost sensibilizaţi de spectacolul oferit de copii, care la final au primit medalii şi cadouri.