Telefoanele publice, tinta vandalilor. Mobilul la putere!
S-au dus vremurile in care romanii se asezau la coada in fata unei cabine telefonice. Acum, cei mai multi folosesc mobilele, in timp ce unii certati cu legea distrug fara mila telefoanele publice.
Telefonia publica este un serviciu in declin. Cele mai multe cabine sunt vandalizate. Cei care le distrug o fac insa doar de dragul de a mai strica ceva. Pentru ca dintr-un telefon public nu se mai pot fura bani, in conditiile in care toate functioneaza pe baza de cartele.
Potrivit operatorului national, anul trecut s-au cheltuit 160.000 de euro pentru a reface cabinele telefonice. Ba mai mult, si vanzarile de cartele sunt in scadere. Singurele telefoane publice care functioneaza mai bine sunt cele instalate in spitale, unde sunt protejate.
Cu geamurile sparte sau acoperite de afise, cabinele telefonice provoaca pierderi insemnate companiei care le administreaza.
In Romania, numarul telefoanelor mobile existente il depaseste pe cel al locuitorilor tarii, in timp ce aparatele publice sunt utilizate tot mai rar. In acest moment, sunt 35.000 de telefoane publice, majoritatea in marile orase.
Daca la noi telefoanele publice sunt folosite tot mai putin, la Londra, de pilda, cabinele telefonice sunt un simbol al orasului.