Tara, inecata de fum de gratare si miros de mititei.Cum au petrecut romanii care nu au ajuns la mare


Ultimul update: Miercuri 30 Mai 2012 02:18
Data publicarii: Marti 01 Mai 2012 18:35
Categorie: Stiri Sociale

1 Mai a venit cu temperaturi de vara, asa ca toata lumea a fugit la mare, la munte, sau la iarba verde, in jurul marilor orase. Peste tara, a plutit un miros puternic de mititei si carnaciori, printre nori de fum si acorduri muzicale.

Padurile de la marginea Capitalei au fost pline toata ziua, la fel si putinele locuri amenajate pentru gratare din parcuri, unde oamenii s-au trezit de la 4 dimineata ca sa prinda un loc.

In Cernica, lumea a tinut-o toata ziua intr-o distractie.

Florin se ocupa in fiecare an de gratar si chiar daca de data aceasta are mana in ghips, s-a ambitionat sa il pregateasca tot el.

Dupa un pahar de tarie, un domn ii face declaratii sotiei, impresionat de vocea ei.

In Parcul Copiilor din zona Tineretului, bucurestenii s-au inghesuit din zori ca sa prinda un loc la gratar. Niste tineri s-au trezit de la ora 4:00. Pana ajung si prietenii lor cu sacosele pline cu bautura si carne de gratar, incing o partida de table, ca sa nu-i fure somnul.

Pana la ora 6:00, toate foisoarele erau ocupate.

In Capitala exista in acest moment patru locuri special amenajate pentru gratare, parcurile Pantelimon, Titan, Copiilor si Crangasi.

 

A fost o zi prea frumoasa pentru ca oamenii sa se retraga atat de devreme. Multi dintre cei care au iesit la iarba verde si-au prelungit sederea si vor lua si cina in aer liber.

Asa se face ca seara mititeii si pulpele de pui sfaraiau pe gratare. Majoritatea au venit cu familiile si prietenii. Miercuri adultii se vor intoarce la munca, iar copii la scoala.

VIDEO PROTVPLUS.RO