Sute de copii și părinți au participat la o cursă cu obstacole din Maramureș, ca pe vremuri. ”O super aventură”
Întrecere ca pe vremuri în Maramureș. Sute de copii, părinți și bunici și-au testat forța și îndemânarea la aruncatul suliței, cățăratul pe frânghii ori săritul peste baloți de fân.
Miza a fost mișcarea în aer liber, așa că toți au ieșit câștigători.
„3, 2, 1 start! Haide, să-i încurajăm!”.
Departe de agitația orașului, într-o livadă din comuna Breb, a fost amenajat un traseu cu obstacole tradiționale, printre care baloți de fân sau frânghii legate în copaci.
”Haideți, tineri, pasul cu Ancuța! Acum, puțină încălzire”.
”Hai să vedem mușchii, bravo! Următorul, îl iei și tragi”.
Kati Filipaș, participantă: ”Am mai participat și mi se par foarte frumoase. Aceste incursiuni în inima pădurii ne mai ajută să uităm de teme, de școală și ne bucurăm”.
Veselia cu care au participat cei mici la activități i-a atras în joc și pe părinți și inclusiv pe bunici.
”Mă ajută să trec mai bine și peste obstacolele din viața mea”
Iulian Steriu, părinte participant: ”Participăm la curse internațional și național împreună, ne place, e o atmosferă plăcută. I-au schimbat foarte mult, le-a dat încredere în ei și îi ajută să își depășească fricile și să gestioneze situațiile de zi cu zi mai ușor".
Matei Steriu, copil participant: ”Cursele cu obstacole mă ajută să trec mai bine și peste obstacolele din viața mea".
Evenimentul se află deja la a doua ediție, iar organizatorii speră să devină o tradiție.
Remus Diaconu, organizator: ”O super aventură cu obstacole tradiționale, un eveniment necompetițional pentru toată familia. Ne dorim să sprijim lumea să iasă în natură și să conștientizeze că nu trebuie să faci un sport de performanță pentru a fi sănătos și a face mișcare".
La finalul competiției, fiecare participant a primit o diplomă, o medalie, un tricou și dulciuri, iar după premiere, toată lumea a fost invitată la un ospăț - desigur, tot în aer liber.