Sunteti de acord cu vaccinarea impotriva cancerului de col uterin in scoli?


Ultimul update: Marti 21 August 2012 02:30
Data publicarii: Vineri 21 Noiembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

"Vaccinam gratuit, dar numai cu acordul scris al parintilor." Este mesajul medicilor din cabinetele scolare, care au primit vineri procedurile de vaccinare impotriva virusului care poate duce la cancer de col uterin.

110.000 de fetite de clasa a patra sunt, teoretic, incluse in prima campanie nationala de imunizare impotriva HPV. Parintii pot sa refuze vaccinul, dupa ce sunt invitati la scoala, sa se informeze.

Asadar luni, 110.000 de doze de vaccin vor ajunge in scolile din toata tara. Inocularea propriu-zisa deprinde insa strict de semnatura parintilor, exprimata clar, in fata medicului din institutia de invatamant. 

Decizia nu este deloc usoara, daca ne gandim ca, la fiecare doua minute, o femeie moare de cancer de col uterin si sunt descoperite 500.000 de noi cazuri.
Pe de alta parte, imunizarea este recomandata doar in alte sapte tari europene, iar limitele de varsta impuse sunt diferite.
Mai mult, unul dintre cele doua seruri care vor fi folosite a fost in centrul unui imens scandal si a fost suspectat ca ar fi provocat moartea mai multor tinere. Acuzatii nedovedite, dar de care parintele trebuie sa afle.

Medicul este obligat sa enumere, in sedinta, si efectele adverse. Vaccinul impotriva virusului Papiloma uman, distribuit in scoli, este gratuit.

Tags: vaccin, cancer, scoli,

Tomografe revolutionare in lupta impotriva cancerului
Daca nu dormi suficient, esti mai predispusa la cancer!
Vesti bune! Apar noi arme impotriva cancerului de piele!
VIDEO PROTVPLUS.RO