Subiecte BAC 2017 ROMÂNĂ, sesiunea de toamnă

Ultimul update: Joi 24 August 2017 16:16
Data publicarii: Luni 21 August 2017 16:12
Categorie: Social
bac matematica 2017

Subiecte BAC 2017 ROMÂNĂ. Subiecte la Bacalaureat la proba scrisă la Limba şi Literatura Română, sesiunea de toamnă - George Călinescu sau Mihai Sadoveanu la uman şi Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu la real.

Subiecte BAC 2017 ROMÂNĂ. Absolvenţii de liceu de la profilul real, care au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi Literatura Română la examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă, au avut de scris un eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu, dar şi de redactat un text argumentativ despre importanţa toleranţei în relaţia de prietenie.

SUBIECTE BAC 2017 ROMÂNĂ uman pedagogic:

Judeţul unde un sfert din absolvenţii de liceu au cerut ajutor de şomaj. De ce preferă să stea acasă

BAREM BAC 2017 ROMÂNĂ uman pedagogic:

SUBIECTE BAC 2017 ROMÂNĂ real tehnologic:

BAREM BAC 2017 ROMÂNĂ real tehnologic:

Absolvenţii de la profilul uman au avut de scris un eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui George Călinescu sau lui Mihail Sadoveanu, dar şi de redactat un text argumentativ despre necesitatea cunoaşterii unor limbi străine în dezvoltarea personală.

La proba scrisă la Limba şi Literatura Română, profilul real, elevii au avut primit un fragment din poezia „Elegie” de Ion Pillat, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului, precum rolul cratimei, elemente care conturează dimensiunea temporală a imaginarului poetic, precizarea a două motive literare, prezentarea semnificaţiei a două figuri de stil sau ilustrarea a două trăsături ale genului liric.

La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa toleranţei în relaţia de prietenie.

La al treilea subiect, elevii au avut de scris un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu.

La proba scrisă la Limba şi Literatura Română, profilul uman, elevii au avut primit, la primul subiect, un fragment din poezia „Miraj” a lui Alexandru Philippide, la subiectul al doilea un eseu argumentativ despre necesitatea cunoaşterii unor limbi străine în dezvoltarea personală, iar la subiectul al treilea au avut de scris un eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparţinând lui George Călinescu sau lui Mihail Sadoveanu.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 sunt din promoţia curentă, iar 14.745 din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 39.435 de elevi înscrişi sunt distribuiţi astfel: 37.138 - zi, 1.036 - seral şi 1.261 - frecvenţă redusă.

Marţi va avea loc proba la Limba şi Literatura Maternă, iar miercuri se va desfăşura proba obligatorie a profilului. Probele scrise se încheie joi, 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională să se desfăşoare în 30 şi 31 august.

Atât subiectele pentru probele scrise, cât şi subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi cuprind texte literare şi nonliterare, funcţionale şi nonfuncţionale, cu un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute, potrivit Ministerului Educaţiei.

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.

Ministerul Educaţiei atrage atenţia că nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Afişarea primelor rezultate şi depunerea contestaţiilor vor avea loc în 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru 6 septembrie.

Rata de promovare la prima sesiune a bacalaureatului a fost de 72,9%.

bac matematica 2017 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
barem real tehn Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
barem real tehn Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Subiecte real tehnologic Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
Subiecte real tehnologic Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
subiecte uman Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
subiecte uman Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
barem uman Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
barem uman Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă. 39.500 de absolvenţi susțin azi prima probă

Bacalaureat 2017, sesiunea de toamnă. 39.500 de absolvenţi susțin azi prima probă

Judeţul unde un sfert din absolvenţii de liceu au cerut ajutor de şomaj. De ce preferă să stea acasă

Judeţul unde un sfert din absolvenţii de liceu au cerut ajutor de şomaj. De ce preferă să stea acasă

BAC si Evaluare digitalizate. Profesorii vor corecta de acasă

BAC si Evaluare digitalizate. Profesorii vor corecta de acasă

Rasturnare de situatie in cazul celor doi elevi din Dambovita, eliminati din Bac. Ce arata analiza grafologica a lucrarilor

Rasturnare de situatie in cazul celor doi elevi din Dambovita, eliminati din Bac. Ce arata analiza grafologica a lucrarilor

School of Motivation

School of Motivation! Sfaturi pentru tinerii care vor sa îşi urmeze visul până la capăt

Ce văd turiştii când intră în România cu maşina: gropi, gunoaie şi ruine

Un băiețel de 10 ani, diagnosticat cu pareză cerebrală, are nevoie de ajutor urgent

Ignorat de aleși, fenomenul bullying ia amploare. Mii de copii sunt hărțuiți la școală

Pelerinaj la rezervaţia de bujori de stepă din Zău de Câmpie. Sunt unici în Europa

Doi adolescenți au furat mâncarea și băutura care urmau să fie folosite la o pomană

aleksandra

Tânăra care s-a luptat ani de zile pentru a-și obține actul de identitate a plecat din țară

Un medic vorbește despre ”marea brambureală” din sistemul sanitar: ”Au ras tot ce se putea”

Câțiva protestatari au stat în cap în fața sediului Guvernului, pentru premierul Dăncilă

Federaţia Sindicală Hipocrat, semnal de alarmă privind Legea salarizării: ”Au luat de la unii ca să dea altora”

Primul anger room din România. Clienţii pot sparge obiecte pentru sume cuprinse între 50 și 150 lei

Fără soluții pentru copiii care la 18 ani ies din centrele de plasament. ”Cei mai mulți intră în panică”