"Testul suprem" pe care il dau soferii pe autostrazile din Romania. Soseaua fara nicio toaleta si nicio benzinarie

Ultima actualizare: 08-07-2015 07:10

Putine la numar, autostrazile noastre nici macar nu au tot ce le trebuie. Lipsesc benzinariile si, mai ales, spatiile de servicii pentru soferii care vor sa se odihneasca dupa un drum lung sau sunt presati de nevoi si trebuie sa mearga la o toaleta.

Pe autostrada Bucuresti-Ploiesti, la fiecare 5 kilometri am gasit o masina trasa pe dreapta. Soferii cu diferite probleme sunt nevoiti sa opreasca pe banda de urgenta.

Chiar si politistii care stau cu radarul pe A3 au probleme. Un agent de circulatie este nevoit sa-si lase masina pe banda de urgenta si sa traverseze autostrada cu radarul in mana. Intre timp, pe marginea cealalta fratii Pavel incearca sa-si repare masina. Vin din Arad si au incercat sa gaseasca un spatiu de serviciu: "Nici nu ne-a intrebat nimeni de cat timp stam, daca am patit ceva, desi au trecut cativa oameni ai legii nu ne-au intrebat nimeni nimic."

De altfel, A3 a intrat deja in folclorul soferilor drept "autostrada fara nicio toaleta". Cei cu nevoi fiziologice presante trebuie sa rabde 56 de kilometri. Atentie si la nivelul de carburant in rezervor! Pe A3 nu exista nicio benzinarie.

18 spatii de servicii exista pe autostrada Bucuresti Ploiesti. Din pacate toate sunt pe hartie, la trei ani dupa ce s-a dat in exploatare soseaua de viteza. Autoritatile au reusit pana in acest moment sa lanseze doar licitatii pentru aceste spatii.

La sfarsitul lunii august se incheie licitatiile si de deschid ofertele. Lucrarile si proiectarea ar dura o jumatate de an. Adica primele spatii de servicii ar urma sa apara primavara viitoare. Cele 18 spatii ar costa aproape 10 milioane de euro si ar avea o garantie de 4 ani. Nu este singura autostrada cu probleme din Romania, se plang soferii. Situatii similare au intalnit intre Arad si Timisoara sau pe autostrada Cluj Campia Turzii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO