Spitalul AKH din Viena deschide o sectie la noi in tara. Unde va fi amplasata si cum vei avea acces

Dată publicare: 06-07-2011 19:42
Dată actualizare: 19-09-2012 15:03


Daca tot au vazut ca le luam cu asalt cunoscutul spital AKH din Viena, austriecii vor sa deschida o sectie la Craiova. Important este ca unitatea medicala nu va functiona in sistem privat. Orice pacient care isi plateste asigurarea la stat va avea acces.

Spitalul de urgenta si traumatologie Craiova va fi numele unitatii medicale ridicate de cei care se ocupa si de spitalul AKH din Viena.

"Consiliul Judetean Dolj intentioneaza sa construiasca in parteneriat public-privat un spital de circa 300 de paturi in care firma austriaca va investi 200 milioane de euro", a declarat Ion Priotesa, presedinte Consiliul Judetean Dolj.

Compania din Austria va veni cu aparatura si banii, iar ai nostri pun la dispozitie aproape 12 hectare langa aeroportul din Craiova.

Spitalul Universitar din Viena, al treilea ca marime din lume, trateaza anual peste un milion de oameni. Printre ei, foarte multi romani. Inclusiv presedintele Traian Basescu, fostul ministru Monica Iacob Ridzi, dar si Teo Trandafir.

Administratorii de la AKH spun ca numarul romanilor a crescut constant in ultimii 3 ani, ajungandu-se pana la 10 pacienti noi internati pe zi, pe langa cei care vin in sistem ambulatoriu sau la tratamente post operatorii.

La spitalul din Craiova medici austrieci vor lucra alaturi de colegi romani.

Tags: akh, spitale,


VIDEO PROTVPLUS.RO