Specialistii romani in IT, vanati de marile companii de profil. Ce oferte fac angajatorii
Investitor strain de calibru, caut parteneri romani specializati in IT si tehnologie mobila. Rog seriozitate. Cam asa poate fi rezumata cea mai recenta conferinta care a inceput la Bucuresti.
Numele mari din domeniu vin in Romania in cautare de inteligenta nativa care sa lucreze cu spor pe bani buni. Nevoia de specialisti depaseste un sfert de milion.
Facebook, Google si Twitter deja cumpara mici companii din Amsterdam pentru a achizitiona inteligenta.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Pe acelasi principiu au pornit catre estul Europei si alte nume mari, cum ar fi BlackBerry ori Sony Ericsson. Aici apare, insa, problema. Avem inteligenta nativa, dar nu stim sa ne vindem ideile, asa ca majoritatea specialistilor din domeniu pleaca in strainatate ca sa se realizeze.
"As veni maine in Romania daca as gasi partenerul potrivit. Din cei 40 de ani de comunism, ati pastrat un bine. Faptul ca va descurcati cu resurse putine si puteti rezolva probleme", a declarat Eric Reiss, CEO al FatDux.
VIDEO. Afla cum te poti angaja la Google si cat ai putea castiga
Exista insa si povesti de succes in IT in Romania. Prima noastra tableta, spre exepmplu, foloseste softuri romanesti.
"Degeaba am facut o tableta buna, daca nu poate fi utila. Am platit asadar pentru un software prin care oamenii se pot informa, se pot distra", a declarat Liviu Nistoran, manager la Evolio..
Cei mai multi bani se fac, insa, cu discretie in aceasta industrie. Multi dintre specialistii nostri produc softuri care la randul sunt integrate in produse ce abia acum se pregatesc de lansare. La nivelul Europei, lipsesc 300.000 specialisti in IT, iar noi am "produs" anul acesta 100.000 de picati la Bac si vreo 200.000 de absolventi fara orizont.