Solutia perfecta pentru a scapa de ger. Cat costa sa vizionezi filme sau sa joci tenis la 120 de metri sub pamant

24-01-2016 17:58


Daca nu mai stiti unde sa fugiti de ger, luati in calcul salinele. La Praid, de pilda, sunt 16 grade, asa ca salina este plina de turisti dornici sa scape de haine groase.

Locul transformat intr-un orasel subteran este perfect pentru ca vizitatorii pot sta cu orele fara sa inghete si pot juca in voie tenis de masa sau badminton. La 120 de metri sub pamant, intr-o galerie a Salinei Praid, sute de oameni se bucura de relaxare. Ca sa scape de ger, merg cu autobuzul un kilometru intre peretii uriasi de sare, dupa care intra parca intr-o alta lume, unde e cald si bine.

O doamna se indrepta spre casa, dupa o vizita la Targu Mures, si a intrat cu nepotica in Salina, sa se mai incalzeasca. "E spectaculos. Din moment ce mi-am dat cojocul jos e mai cald decat afara. Da e foarte bine, benefic pentru sanatate, dar e frumos si pentru plimbare, e un mini oras in subteran”, a povestit femeia.

Domnul Marga a venit in vacanta cu familia din Republica Moldova si coboara in fiecare zi in adancul pamantului: “E mai cald, ne straduim sa-i distram pe nepoti dar sa avem si noi niste activitate, tenis, badminton… e destul de bine”, a spus barbatul.

Pentru copii au fost amenajate spatii de joaca. Demeter Laszlo, reprezentat parc de aventura: “Mai mult pentru aerul curat, acesta e principalul motiv pentru care vin oamenii.”

Reprezentantii salinei pun la dispozitie doua autocare pentru vizitatorii care vor sa coboare in subteran, la fiecare jumatate de ora. In salina gasesc, pe langa parcurile de joaca, si cafenele, un restaurant, o crama si un cinematograf 3D. Un bilet de intrare costa 25 de lei, iar un abonament, 12 lei.
 

Tags: salina, praid, tenis, filme, pret,

VIDEO PROTVPLUS.RO