Risc mare de sărăcie. O mamă își alăptează copilul de 3 ani pentru că nu are mâncare

Ultima actualizare: 23-11-2017 12:57

O statistică făcută de cei de la Eurostat aduce în prim plan o problemă gravă a ţării noastre. Aproape jumătate din copiii din România, până în 17 ani, sunt în risc de sărăcie.

Aceştia trăiesc în condiţii greu de imaginat: adesea suferă de foame, frig şi mulţi nu au posibilitatea nici de a merge la şcoală. Potrivit raportului, ţara noastră înregistrează cea mai mare rată din Uniunea Europeană- de 49,2%. 

Cei 7 copii trăiesc într-un cămin social din Iaşi. Sunt atât de sarmani încât au un singur pat în care se îngrămădesc, toţi, seara de seară. Mama nu are ce să pună pe masă. A început să-şi realăpteze copilul de 3 ani, împreună cu mezinul de un an, pentru că nu are ce să le dea să mănânce. Lista de dorinţe a acestei familii necăjite este scurtă, deşi sunt atâtea lucruri de care au nevoie: un pat, un şifonier şi o maşină de spălat.

Dacă doriți să ajutați această familie, o puteți contacta pe mamă, la telefon 0787.413.367 sau pe fiica cea mare, la telefon 0748.321.951.

Venitul celor 9 suflete este de o mie de lei pe lună. Tatăl copiilor are grave probleme la coloană şi abia munceşte cu ziua. Familia nu trăieşte, ci abia supravieţuieşte cu banii câştigaţi.

Neculai Rotariu, tatăl copiilor: "Au fost zile când mai cereau o jucărică, o maşinuţă, nu prea. E greu, luăm una la toţi, mai luăm mai multe jucării mai mici şi le împărţeam la toţi. Cu munca e bine, mă descurc dar greu"

În România, situaţia copiilor flămânzi este tragică. În 2016, ţara noastră a înregistrat cea mai mare pondere a sărăciei în rândul copiilor din toată Uniunea Europeană: 49,2%, mult peste medie.

Cei de la Asociaţia Salvaţi Copiii spun că la sfârşitul acestui an vor începe un program, numit "A doua şansă". Spera să readucă în școală toţi copiii care au abandonat cursurile, din cauza sărăciei crunte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO