Vizitatorii au venit sa vada prima girafa din Romania, la Gradina Zoologica din Targu Mures. Alte 3 girafe vor fi aduse aici

Dată publicare: 21-10-2015 13:26
Dată actualizare: 24-10-2015 07:01


Singura girafa din Romania a ajuns la Gradina Zoologica din Targu Mures, direct de la Roma. Femela se numeste Camerun si poate fi deja vizitata in padocul ei.

Vestea buna e ca la Targu Mures vom putea vedea in curand 3 girafe, pe langa cei doi elefanti - singurii din tara noastra.

Camerun are 10 ani si a fost adusa intr-o remorca speciala cu masina de la o Gradina Zoolgica din Italia. Simpatica si gratioasa, girafa se acomodeaza cu noua ei casa.

Horatiu Gorea, director gradinia zoologica Targu Mures: "A calatorit peste 2000 de km, normal ca stresul in asemenea transport a fost, motiv pentru care pentru cateva zile am lasat-o sa se linisteasca."

Cei mai curiosi vizitatori au si venit sa o vada.

Vizitator: "Mi se pare un animal foarte frumos, placut, bland."

Vizitator: "De aceea am venit, sa o vedem, inca nu am vazut-o."

Pentru ca Zoo Targu Mures are un spatiu de 44 de hectare si indeplineste toate normele europene, a castigat dreptul de a gazdui girafe. Iar Camerun nu va fi pentru mult timp singura. In curand vor fi aduse inca doua girafe, una dintre ele fiind prietena cu care a crescut in Italia. Camerun s-a nascut la gradina zoologica si ne-a fost oferita in cadrul unui proiect de redistribuire a animalelor care se nasc in captivitate.

Kopacz Andras, director adjunct gradina zoologica Targu Mures: "N-o sa fie singura, vor fi trei, toate din cadrul acestui proiect de reproducere."

Animalele exotice de la Gradina Zoologica din Targu Mures, incepand cu cei doi elefanti si terminand cu cangurii si maimutele, vor putea fi vizitate si pe timp de iarna, in padocurile incalzite.


VIDEO PROTVPLUS.RO