A inceput pelerinajul dedicat ocrotitorului Bucurestiului, SFANTUL DIMITRIE. Vizita istorica, dupa 300 de ani, in Capitala
Vineri a inceput cel mai important pelerinaj din Bucuresti, dedicat ocrotitorului orasului, Sfantul Dimitrie. Sarbatoarea este marcata de vizita Patriarhului Ortodox al Ierusalimului, care a adus o icoana cu un fragment din lemnul sfintei cruci.
Mii de credinciosi indura vantul si frigul pentru a ajunge la moaste pe dealul mitropoliei.
Pelerinajul a inceput cu o procesiune la care au participat 800 de preoti si calugari care au purtat moastele sfantului Dimitrie cel Nou si ale domnitorului martir Constantin Brancoveanu. Pentru prima oara, Patriarhul Ierusalimului a venit in Romania, alaturi de o delegatie din Tara Sfanta si a adus o icoana care contine un fragment din Crucea Sfanta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Citeste si: SFANTUL DUMITRU - Traditii si obiceiuri. Ce nu trebuie sa faci pe 26 octombrie ca sa nu ai ghinion
Biserica ortodoxa spune ca Imparateasa Elena a descoperit crucea pe care a fost rastignit Iisus. Se spune ca a vazut cativa oameni care duceau un mort la groapa si i-a dus pe colina pe care se aflau trei cruci. In momentul in care au ajuns la a treia cruce, mortul ar fi inviat.
Ionel Durlea, inspector eparhial: "Aceasta particica s-a pastrat la Ierusalim chiar in biserica Sf Mormant."
Vizita Patriarhului Teofil al III-lea este una istorica, nu doar pentru ca Preafericitul parinte a ajuns pe meleagurile noastre, ci si pentru ca, este singurul Patriarh al Ierusalimului care a venit in ultimii 300 de ani la ctitoria lui Constantin Brancoveanu.
Mii de credinciosi s-au asezat cu noaptea in cap la coada pentru a ajunge la moaste, dar si la crucea sfanta.
Oficialii estimeaza ca in fiecare zi vor trece pe la moaste intre 15 mii si 20 de mii de credinciosi.