"Sezonul puilor" la Gradina Zoologica Targu Mures. Leoaicele, cangurii, maimutele si mistretii au nascut in aceeasi luna

Dată publicare: 15-04-2015 18:43
Dată actualizare: 18-04-2015 07:03


Primavara se numara puii la Gradina Zoologica din Targu Mures. Dinastia leului s-a marit cu cinci leuti pufosi, in tarcul cangurilor topaie doi mici nazdravani, iar mistretii si maimutele au si ei urmasi.

Toti puii au venit pe lume in ultima luna, spre bucuria vizitatorilor, care vor avea parte si de alte suprize: la zoo vor sosi si locatari noi: o familie de zebre si una de girafe.

Doua leoaice de la gradina zoologica din Targu Mures au adus pe lume cinci pui, in urma cu doua saptamani. Angajatii de la Zoo s-au bucurat sa vada ca leutii nu au fost abandonati de mame, cum se intampla adesea in captivitate.

"O sa ii vedeti impreuna cu ceilalti lei. Acolo se lucreaza si vrem ca sa ajungem, ca sa poata sa se acomodeze animalele intre ele", a spus Horatiu Gorea, directorul Zoo Targu Mures.

In urma cu sase luni, o alta leoaica si-a parasit cei doi pui, care au fost insa adoptati de o catelusa. Leutii au fost adusi intr-un padoc vecin cu cel al familiei lor de sange.

"Sunt separati de ceilalti lei si nu pot fi pusi impreuna cu ceilalti lei pentru ca ii vom pierde. Au fost crescuti artificial si nu pot fi introdusi cu ceilalti lei", spune Gorea.

Deocamdata, puii de lei sunt tinuti departe de ochii curiosilor. Vizitatorii au insa motive de bucurie. "Au fost pui la pavieni, la mandrili, la ierbivore la mufloni, capre", spune Kopacz Andras, directorul adjunct.

Cei mai nazdravani sunt puii de mandril, o specie de maimute din Africa de Sud.  "Pana acum nu am avut pui la aceasta specie si ne bucuram foarte tare. Nasterea a decurs in mod normal. Femelele au ingrijit puii, nu trebuia sa intervenim nici un pic", a mai spus Andras.

Barza a venit si in tarcul cangurilor, unde sunt acum doi mici saritori. Iar mistretii si-au marit si ei familia cu 3 membri. La Zoo vor aparea si cateva familii noi: angajatii lucreaza deja la amenajarea "casutelor" pentru zebre, reni si girafe.

Citeste si: Prima gradina zoologica online din Romania. Ideea unui tanar pentru ca animalele sa nu mai fie admirate de dupa gratii

 


VIDEO PROTVPLUS.RO