Servicii stomatologice gratuite pentru persoane asistate social. Medicii fac voluntariat
Un centru stomatologic pentru persoanele asistate social a fost deschis luni, la Galaţi.
Serviciile gratuite sunt asigurate de profesorii şi studenţii din anii terminali de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, care vor lucra în regim de voluntariat, în două ture. Clinica nu va duce lipsă de pacienţi: nu mai puţin de douăzeci de mii de persoane asistate social, din căminele de bătrâni sau cu venituri foarte mici, sunt deja în evidenţele primăriei.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Centrul stomatologic a fost deschis printr-o asociere dintre Colegiul Medicilor Dentişti, Universitatea Dunărea de Jos şi Primăria Galaţi. Cei de la Facultatea de Medicină şi Farmacie au cumpărat, până acum, echipamente în valoare de 120 de mii de euro. Primii pacienţi au fost persoanele vârstnice de la căminele primăriei.
Deocamdată, centrul va funcţiona cu 17 scaune stomatologice. Toate materialele, inclusiv cele consumabile, vor fi cumpărate de Primăria Galaţi, care a evaluat costurile la două milioane de lei pe an.
Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: "Oamenii pe care îi vedeţi aici sunt din centrele sociale ale primăriei municipiului Galaţi. E o procedură pusă la punct, extrem de transparentă, pe care cât mai mulţi cetăţeni, sperăm noi, o pot accesa şi să se înscrie în acest program."
Reporter: ”Cine va lucra aici?”
Doctor Aurel Nechita, fondatorul Facultăţii de Medicină Galaţi: ”Cadrele didactice universitare de la secţia de stomatologie a facultăţii de Medicină şi Farmacie. Sunt peste 40 de cadre didactice, fiecare pe diferite specializări. Şi, de asemenea, studenţii din ultimii doi ani, anul 5 şi anul 6."
Statisticile arată că, în România, consumul de pastă de dinţi este mai mic de două tuburi pe cap de locuitor, într-un an. De asemenea, în medie, ne schimbăm periuţa o dată la un an şi patru luni.
Sursa: Pro TV
Etichete: dentist, persoane defavorizate, stomatologi,
Dată publicare:
18-02-2019 17:41