Remus Cernea cauta din nou o solutie pentru parteneriatul civil. Un senator PNL a incurcat xenofobia cu homofobia

10-03-2015 17:57


Homosexualii, lesbienele, dar si cuplurile heterosexuale ar putea incheia, in viitor, un parteneriat civil, la notar. Cel putin, asta spera deputatul Remus Cernea

Remus Cernea a incercat marti, pentru a doua oara, sa treaca o astfel de lege prin Parlament. Nu a avut insa prea mult succes printre colegii sai, care s-au cam incurcat in termeni.

Conform lui Cernea, in Europa exista, nu mai putin de 19 state, in care este recunoscut, parteneriatul civil. Pentru a-si convinge colegii ca relatiile dintre persoanele de acelasi sex ar trebui reglementate si la noi, Remus Cernea a venit la Parlament, de mai multe ori, insotit de cupluri de homosexuali. Pana acum n-a avut sorti de izbanda. Marti a incercat din nou la Comisia Juridica a Senatului.

"Haideti sa discutam deschis. Stim bine ca nu exista niciun fel de obiectie, decat prejudecatile de ordin homofob si conservatorismul de inspiratie religioasa", le-a spus Cernea colegilor sai. Marinica Dinca, senator PNL , ii raspunde: "Cu xenofobia...” „Homofobia”, l-a corectat Cernea. „Homofobia, ma scuzati... Eram cu mintea in alta parte. Nu sunt homofob. Va spun ca o sa votez impotriva. Acest proiect de lege este facut ca sa iesiti in evidenta", a spus Dinca.

In unanimitate, senatorii au votat impotriva introducerii parteneriatului civil. Cu totii au fost de parere ca initiatorul vizeaza cuplurile de homosexuali si de lesbiene. Daca pentru heterosexuali exista casatoria si logodna, cei care sunt de acelasi sex si au o idila nu o pot oficializa. De altfel, tot Remus Cernea este cel care a propus in trecut si oficializarea, in Romania, a casatoriilor intre homosexuali.

Unul dintre beneficiile parteneriatului civil - sustine initiatorul - este faptul bunurile dobandite in timpul relatiei apartin ambilor. De asemenea, unul dintre parteneri poate beneficia de servicii medicale gratuite chiar daca nu este asigurat, cu o conditie ca celalalt partener sa lucreze. Nu in ultimul rand, daca unul dintre cei implicati in relatie moare, celalalt mosteneste averea dobandita in timpul relatiei.

Citeste si: Gestul din cauza caruia in Romania se pierde peste un MILIARD de lei in fiecare an

Toate aceste initiative ale deputatului Cernea care se bucura si de sustinerea asociatiei care ii reprezinta pe homosexuali s-au lovit si de opozitia Bisericii Ortodoxe Romane.

Florin Buhuceanu, presedintele Asociatiei ACCEPT, sustine ca "legiuitorul roman se impiedica cand e vorba de cupluri formate de persoane de acelasi sex si din acest motiv ii sacrifica pe toti ceilalti". Legea va merge acum in plenul Senatului, iar apoi la Camera Deputatilor. Daca va fi respinsa si de data aceasta, Remus Cernea sustine ca o va depune si pentru a treia oara.

VIDEO PROTVPLUS.RO