Se deplaseaza doar in scaun cu rotile, dar au invatat sa joace tenis. "Sportul a devenit viata mea, dupa accident"

09-10-2015 08:34


tenis scaun cu rotile

Tenisul poate fi jucat si cand te afli intr-un scaun cu rotile. O dovedesc mai multi copii si tineri ce au reusit in doar doua zile sa manuiasca racheta de tenis.

Le-au fost de ajutor doi americani si ei cu dizabilitati, invitati special de ambasada Statelor Unite in Romania. E vorba de Paul Wallker, antrenorul echipei nationale feminine in scaun rulant a Statelor Unite, si de Karin Korb de doua ori paralimpica.

Sili este student la Cluj. Invata sa devina programator. Plateste scump o greseala facuta in urma cu 5 ani, cand s-a urcat la volanul unei masini fara a avea permis de conducere. A provocat un accident.

Szilard Fustos, 23 ani: "Sportul e viata mea dupa accident. E foarte obositor pentru maini, trebuie sa folosim suta la suta mainile, mai ales mana dreapta, de care tinem racheta."

Si Andrei recunoaste ca nu e usoara viata intr-un scaun rulant. Andrei Avarvarei: "Scaunul ma insoteste in fiecare zi, oriunde merg. Il folosesc de la gradinita."

Si e nevoie de sport, fie el tenis sau baschet pentru a arata ca viata merita traita din plin.

Paul Walker: "Aveti cativa atleti grozavi. Am aflat ca sunt cativa care joaca baschet, dar le-am prezentat un alt sport: tenisul."

Erika Garnier, Fundatia Motivation: "Oamenii cu dizabilitati sunt parte integranta a comunitatii. Nu doar consumatori, asa cum sunt poate ei perceputi in acest moment."

E o lectie de viata, nu doar de tenis, ne spune si Karen Korb, al carei destin a fost schimbat de acest sport.

Pentru ca sunt deja cativa tineri talentati, cei de la Fundatia Motivation intentioneaza chiar sa faca si o echipa nationala de tenis care sa reprezinte Romania la competitii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO