Scandal în Gorj intre câţiva sateni şi o firmă care face prospecţiuni. Care sunt nemulţumirile

20-11-2017 17:15


O firmă care face prospecţiuni în câteva sate din Gorj pentru a descoperi noi zăcăminte de petrol şi gaze a reuşit să îi bage în sperieţi pe unii localnici.

Sătenii se tem că în urma muncitorilor vor rămâne substanţe explozibile nedetonate. Alţii spun că deşi li s-au promis despăgubiri pentru a permite accesul pe terenul lor, culturile de grâu, în special, le sunt distruse şi pagubele sunt mai mari decât gândeau ei la început.

Terenurile şi pădurile din zona comunelor Plopşoru şi Aninoasa sunt împânzite în aceste zile cu tot felul de cabluri folosite de firma de prospecţiuni geologice.

Reprezentanţii firmei spun însă că au toate avizele legale cerute de autorităţi şi dau asigurări că nu folosesc decât mici cantităţi de explozibil, care sunt îngropate la aproximativ 10 metri în pământ.

Unul dintre localnicii nemulţumiţi a depus plângere la Parchet pentru că i-a fost încălcată proprietatea. Cererea i-a fost admisă de procurori.

Lucrările de prospecţiune se vor încheia la sfârşitul acestei luni, după care muncitorii vor fi mutaţi în altă parte a ţării pentru a verifica şi acolo dacă există sau nu în subsol petrol şi gaze.

VIDEO PROTVPLUS.RO