Rulote care costă cât un apartament. Modelele care se fabrică în România
Omul modern îşi poate face vara sanie şi iarna îşi cumpără rulotă. Toţi doritorii sunt invitaţi la un salon dedicat bărcilor şi rulotelor organizat în Capitală.
Preţurile care pot ajunge la multe zeci de mii de euro nu i-au speriat pe cei care vor să-şi petreacă vacanţa "cu casă-n spate".
La Salonul Nautic de la Romexpo găsim nu doar bărci, ci şi foarte multe case pe roţi. Cele mai scumpe sunt "camerele", adică vehicule cu motor amenajate ca un apartament. Există şi o "vedetă" a expoziţiei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Liviu Gal, expozant: "Este vârful de gamă al mărcii noastre, el conferă aproape tot ceea ce îţi trebuie ca să te simţi în libertate în natură şi să ai şi confortul de acasă total. Costul lui este undeva între 64 de mii de euro şi 70 de mii este cel mai scump cu toate toate dotările, preţul include TVA, transport - adică dumneavoastră dacă veniţi cu 70 de mii l-aţi luat acum."
Pentru vizitatori, avantajele sunt cele mai importante. Mult mai ieftine sunt rulotele tractate, iar în expoziţie găsim şi variante "mini", unele produse chiar în România. Acestea de exemplu sunt fabricate la Râmnicu Vâlcea.
Savian Merlan, expozant: "Nu sunt pentru toate persoanele, sunt pentru persoanele dornice de aventură, pentru pescuit, care vor să îşi petreacă timpul în aer liber. Făcute să dureze o viaţă dacă omul are grijă de ele, șasiul dintr-un oţel înalt aliat, între 4.500 şi 12.000 de euro, în funcţie de dotări."
Familiştii prefera însă variantele mai confortabile. Să nu credeţi că vizitatorii doar privesc.
În România există peste 100 de locuri de campare însă numai un sfert se ridică la standarde internaţionale, adică să ofere posibilitatea recordării la toate utilităţile: energie electrică, apă curentă şi mai ales canalizare.