Salariul minim - marul discordiei intre bugetari si angajatii de la privat


Ultimul update: Sambata 21 Iulie 2012 01:21
Data publicarii: Miercuri 06 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Salariul minim - marul discordiei intre bugetari s...
Salariul minim - marul discordiei intre bugetari s...

In timp ce bugetarii care castiga 600 de lei pe luna vor lua ceva bani in plus, ceilalti vor ramane cu buza umflata deocamdata. "Nu se poate", tipa sindicalistii, gata sa mearga in instanta.

Dupa doua luni de negocieri intense, sindicatele au obtinut 705 lei pentru salariul minim. Problema este ca aceasta valoare a fost trecuta doar in legea unica de salarizare care se refera strict la angajatii de la stat. Pentru ceilalti, patronii sunt obligati sa plateasca in continuare tot 600 de lei.

Asa ca marile confederatii pun iar presiune pe Executiv pentru a scoate o hotarare de guvern care sa multumeasca pe toata lumea.

Astazi au fost reluate si negocierile pe leaga unica. Teoretic a intrat deja in vigoare, doar ca efectele vor fi simtite in ani. Cei mai nemultumiti raman angajatii din sanatate, in conditiile in care un absolvent de Medicina, dupa sase ani de scoala, ar castiga mai putin ca un absolvent de la Drept, dupa patru ani de scoala.

Cu alte cuvinte, liderii bugetarilor vor sa corecteze pe ici pe colo aceasta lege a salarizarii pe care in 2009 au acceptat-o presati de acordul cu FMI. Au pus conditii insa ca pana in iunie sa se renegocieze anumite articole.

VIDEO PROTVPLUS.RO