S-a deschis sezonul locurilor de munca sezoniere. Elevii si studentii pot castiga pana la 1.000 de euro pe luna
Restaurantele, cluburile si hotelurile din toata tara recruteaza tineri pe care sa-i angajeze in perioada verii ca barmani, ospatari si receptioneri.
Chiar daca isi permit sa-i intretina, multi parinti isi trimit copiii sa lucreze, ca sa nu mai creada ca totul li se cuvine. Ofertele ii tenteaza pe elevi si studenti, in conditiile in care ajung sa castige in aceasta perioada cat altii intr-o jumatate de an.
Virgil povesteste ca inca din anii de liceu a cautat sa se rupa de parinti. Acum este barman intr-un club din centrul Capitalei si povesteste cu nostalgie despre primul sau loc de munca.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Era salariul mic: ceva de genul 50 de lei ziua, iar bacsisul era in jur de 80 de lei. Adica un salariu il luam intr-o zi", a spus Virgil Ionita.
Ca sa invete de mici cat de greu se castiga banii si sa devina responsabili, multi parinti cu posibilitati isi incurajeaza copiii sa munceasca pe durata verii.
"Mi-as lasa copilul sa lucreze intr-un domeniu decent, chiar daca inseamna sa muncesti de dimineata pana seara si sa vada ce inseamna sa muncesti pentru bani", a spus o femeie, Gabriela Pavel.
Vara e anotimpul prosperitatii pentru sute de tineri din toata tara care aleg sa munceasca in timp ce altii se distreaza. Si nu este de mirare ca sunt dispusi sa-si sacrifice timpul liber, in conditiile in care ajung sa castige in trei luni cat in jumatate de an, potrivit estimarilor consultantilor din resurse umane.
"Media castigurilor este intre 500 si 1000 de euro, in functie de domeniul de activitate. Bacsisul predomina: undeva la 70% din castigul final", a explicat Corina Diaconu, specialist HR.
Un lant de restaurante ar avea nevoie acum de 200 de ospatari, bucatari si barmani. Patronii cauta mai ales elevi si studenti.
"Lucrez de pe vremea studentiei. Am lucrat ca picol, dupa care am ajuns ospatar", a spus Simona Ionescu.
"O experienta de genul asta e benefica pentru fiecare copil: isi ia zborul din cuib si vede daca poate sau nu poate si va aprecia mult mai mult banul castigat de el", a spus managerul lantului de restaurante, Cristian Cristea.
Restaurantele, cluburile si hotelurile din toata tara au nevoie in urmatoarele trei luni de mii de ospatari, barmani, bucatari, receptioneri si animatoare.
Sursa: Pro TV
Etichete: elevi, studenti, tineri, locuri de munca, sezonier,
Dată publicare:
17-06-2014 22:57