RUSALII 2014. 100.000 de oameni, printre care si presedintele Ungariei, au participat la procesiunea de langa Miercurea Ciuc


Ultimul update: Marti 10 Iunie 2014 06:59
Data publicarii: Sambata 07 Iunie 2014 19:05
Categorie: Stiri Sociale

RUSALII 2014. Peste 100.000 de pelerini s-au rugat sambata, de RUSALII 2014, pe dealul Sumuleu de langa Miercurea Ciuc. Procesiunea speciala este una dintre cele mai importante pentru catolicii din sud-estul Europei.

RUSALII 2014. De fata a fost inclusiv presedintele Ungariei. Din pacate, prin multime, un batran de 74 de ani si-a gasit sfarsitul.

Orasul Miercurea Ciuc a fost inchis aproape in totalitate circulatiei masinilor pentru a permite multimii accesul in siguranta. Zecile de mii de pelerini au umplut pana la refuz, cu ocazia sarbatorii de RUSALII 2014, pajistea dintre dealurile Sumuleul Mic si Sumuleul Mare, acolo unde de aproape 450 de ani este organizata faimoasa procesiune de RUSALII.

Zeci de preoti au oficiat slujba si i-au chemat pe oamenii veniti din toate colturile lumii sa se roage impreuna pentru pace si bunastare.

Citeste si: RUSALII 2014. Zeci de sasi se intorc in Romania pentru a sarbatori de RUSALII alaturi de familie si prieteni

Credincioase: De la Popesti - Leordeni suntem.

Reporter: De departe ati venit.

Credincioase: Da de departe.

Reporter: De ce ati venit aici?

Credincioase: Pentru credinta, pentru ajutor. Este o sarbatoare foarte mare, este coborarea Sfantului Duh si merita sa venim pentru credinta, pentru sanatate.

Presedintele Ungariei, Ader Janos, impreuna cu sotia si numerosi politicieni din tara vecina, se afla aici intr-o vizita privata, tot pentru a asista la ceremoniile de RUSALII 2014.

Traditia pelerinajului s-a nascut in jurul statuii Fecioarei Maria, care se afla in biserica franciscana de la Sumuleu si de care se leaga numeroase minuni de a lungul ultimelor patru secole.

Citeste si: RUSALII 2014 - traditii si obiceiuri. De ce isi impodobesc oamenii casele cu ramuri de tei de RUSALII

Sarbatoarea de RUSALII 2014 a inceput vineri dupa-amiaza cu slujbe care au tinut toata noaptea si se va incheia abia duminica. Din pacate, unul dintre pelerini, venit tocmai de la Baia Mare, a murit in timpul slujbei, cu toate ca medicii, prezenti in numar mare la eveniment, au intervenit imediat si au incercat minute in sir sa-l resusciteze.

VIDEO PROTVPLUS.RO