Romanul care a inotat 11 ore in apa rece a Jiului pentru a ajuta o fetita nascuta fara un picior. Ce s-a intamplat la final

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01

Avram Iancu, romanul care va incerca luna viitoare sa traverseze din nou Canalul Manecii, fara echipament de protectie, a inotat duminica, inca o data, pentru o cauza nobila.

De aceasta data, a stat doar 11 ore in apa rece a Jiului, desi isi propusese sa inoate 13 ore. O viitura i-a incurcat insa planurile. Temerarul a vrut sa ajute astfel o fetita din Gorj, care s-a nascut fara un picior.

Temerarul a facut pauza din doua in doua ore si a fost monitorizat toata ziua de un echipaj de la pompieri.

Dupa ce saptamana trecuta a inotat 12 ore pentru o asociatie care are grija de batranii singuri din Valea Jiului, Avram Iancu a intrat acum in apa pentru o fetita de 3 ani si jumatate din Gorj, care s-a nascut fara un picior. Parintii ei strang bani pentru un control in Franta, in urma caruia medicii vor stabili cum ii pot pune copilei o proteza. Pentru inceput au nevoie de 5 mii de euro. 3 mii au strans deja. Tatal are si el probleme - nu are un rinichi si face dializa.

In timp ce Avram Iancu inota in Jiu, trecatorii aflati pe mal au fost invitati sa doneze bani pentru copila.

O viitura produsa pe Jiu l-a obligat insa pe Avram Iancu sa abandoneze cursa, dupa 11 ore.

Avram Iancu: "A fost o zi dificila, dar dupa tot acest efort am o mare satisfactie ca am putut sa ajut o familie si o fiinta care are nevoie de ajutor."

Peste o luna Avram Iancu va incerca din nou sa traverseze Canalul Manecii, fara costum de protectie. El a mai incercat pana acum de doua ori, dar autoritatile britanice l-au oprit la jumatatea distantei deoarece curentii puternici ii puneau viata in pericol.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO