Românii, tot mai atrași de fructele de mare. Cantitatea de creveți s-a dublat în ultimii ani
Fructele de mare îşi găsesc loc tot mai des în farfuriile românilor. Dintre toate, cel mai mare succes îl au creveţii, al căror consum s-a dublat în ultimii ani.
Au devenit atât de populari, încât zilele acestea au un festival al lor, în Bucureşti. Organizatorii şi-au propus să vândă trei tone de crustacee, aduse din Grecia.
Greu le rezişti acestor creveţi prăjiţi în ulei de măsline şi usturoi. Într-un restaurant cu pretenţii o porţie costă 54 de lei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Există şi unii mai scumpi, aduşi din Oceanul Atlantic.
"Aceştia sunt din Argentina, sălbatici, sunt congelaţi direct pe barcă, în larg, pentru a-şi păstra calitatea. Îţi dai semaa dacă sunt de calitate dacă mustăţile lor sunt intacte. Dacă se decongelează şi recongelează de mai multe ori mustăţile se rup", spune reprezentantul unui restaurant.
E adevărat că am început să consumăm tot mai mulţi creveţi, dar mai avem de învăţat cum se pregătesc corect.
Bucătar: - Apa fierbe, tu doar îi pui în apă ca un botez apoi îi scoţi şi îi pui în apă cu gheaţă.
Reporter: - Cat stau în apă fiartă?
Bucătar: - Maxim un minut. Foarte puţin.
Nici pe grătar nu trebuie lăsaţi prea mult. "Se pun pe grătar, se lasa două minute pe o parte, două pe cealaltă, se înroşesc şi sunt numai buni de mâncat"
Creveţii au devenit atât de populari încât au un festival al lor.
"Am achiziţionat 3 tone. Ne propunem să le gătim pe toate în aceste zile. Că fruct de mare sunt sinonime cu creveţii în România. Cele mai mari cantităţi se consuma în creveţi. Este fructul vedetă", explică Paul.
Din 2013 până în 2017, cantitatea de creveţi pe care a importat-o România aproape că s-a dublat. Dacă în urmă cu 5 ani cumpăram din străinătate 600 de tone de creveţi, anul trecut au fost aduse aproape 1200 de tone.
Cei mai mulţi creveţi sunt importaţi din Olanda, Franţa, Italia, Spania şi Germania şi Grecia. Interesant este că anul trecut am cumpărat câteva zeci de tone şi din Ungaria şi Austria, țări care nu au deschidere la mare.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: festival, mancare, bucatarie, creveti, fructe de mare,
Dată publicare:
27-04-2018 19:30