Românii au așteptat cu nerăbdare deschiderea restaurantelor. În ce condiții sunt serviți clienții

Ultima actualizare: 05-09-2020 20:35

Primul weekend cu restaurantele deschise în malluri a atras clienții ca în zilele bune, când nu exista virusul care a schimbat lumea.

Deși condițiile de servire au fost altele, adaptate la măsurile de siguranță impuse de pandemie, oamenii s-au bucurat că pot sta împreună la masă.

În Cluj, restaurantele din malluri i-au atras pe oameni ca pe vremuri. Mulţi aşteptau demult această zi.

Responsabilii au luat toate măsurile necesare: mesele sunt aşezate la distanţă şi la ele nu pot sta mai mult de 4 persoane.

Şi în acest mall din Bucureşti am găsit sute de persoane în zona restaurantelor ca să ia prânzul.

Masca trebuie purtată şi la coadă, şi atunci când oamenii merg cu tava de mâncare către mese. În zona de fast food mesele sunt la 2 metri distanţă, iar în zona de restaurante se aplică principiul o masă da, o masă nu.

Peste tot sunt dozatoare cu dezinfectant şi trasee separate, astfel încât oamenii care vin să nu se interesecteze cu cei care pleacă. Pe scările rulante au fost pictate buline unde se pot aşeza clienţii, ca să fie respectată distanța.

Într-un mall mesele au fost aranjate pe un singur rând cu distanţa între ele. Astfel capacitatea maximă a scăzut de la 400 la 190 de locuri. Deasemenea clienţii sunt rugaţi când sunt aşezaţi la masă să se înregistreze pe o aplicaţie electronică prin telefon astfel încât să existe o evidență : unde şi când au stat la masă. în caz că sunt depistate cazuri de îmbolnăvire, să poată fi contactaţi ulterior.

Cât priveşte cinematografele, acestea se vor deschide cel mai probabil în a doua jumătate a lunii septembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO