Revelionul la români: acasă, în sufragerie, cu familia. Pe masă, sarmale, vin și șampanie

31-12-2017 17:47


6 din 10 români petrec seara de Revelion acasă, în sufragerie, iar cei mai mulţi dintre ei vor avea alături familia şi prietenii.

Pe mese, cam toţi vor avea friptură şi sarmale, însă nu vor lipsi vinul şi şampania, potrivi unui studiu făcut de o companie de cercetare. Conform datelor, pentru petrecerea de Revelion, oamenii au cheltuit în medie 500 de lei.

Când vine vorba de locul în care preferă să petreacă de Revelion, românii sunt tradiţionalişti. Miezul nopţii îi va prinde pe mai bine de jumătate dintre cei chestionaţi acasă. Aproape 10 la sută dintre ai noştri vor merge la prieteni şi doar pe câţiva Noul An îi va găsi într-o altă ţară.

Bărbat: "Stăm acasă în familie şi să ne odihnim puţin, să avem puţină energie pentru anul viitor. Avem toate condiţiile şi acasă. Nu ne trebuie nicio o cabană."

Cei mai mulţi îşi vor petrece seara împreună cu familia şi prietenii, şi doar 5 la sută vor întâmpina singuri 2018.

În privinţa mesei de Revelion, lucrurile sunt cât se poate de clare. Numai unul din 10 a optat pentru bucătăria internaţională.

Când vine vorba de băuturi, în top sunt vinul şi şampania. Există însă şi o categorie destul de restrânsă care nu va pune deloc gura pe tărie în noaptea dintre ani.

Alegerea modului în care îşi vor petrecere Revelionul este strâns legată de bugetul alocat pentru această ocazie. Aproape jumătate dintre români dau cel mult 500 de lei pentru această noapte.

România este printre ţările din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent de petrecăreţi la domiciliu. Nemţii şi britanicii prefera, de pildă, să iasă în oraş.

VIDEO PROTVPLUS.RO