REVELION 2018. Spectacol grandios în Coreea de Nord. Focurile de artificii din Australia, urmărite de un miliard de oameni

Ultimul update: Joi 01 Martie 2018 13:59
Data publicarii: Duminica 31 Decembrie 2017 15:15
Categorie: Internaţional

Ţările Samoa, părţi din Kiribati şi Tonga din Oceania sunt primele locuri din lume care au trecut în anul 2018.

În Samoa, prima ţară care a trecut în noul an, locuitorii şi turiştii au putut ajunge cu avionul în Samoa Americană, după un zbor cu durata de o oră, astfel încât să sărbătorească Revelionul de două ori. Datorită fusului orar, care a fost schimbat în Samoa în 2011, în Samoa Americană Anul Nou este sărbătorit cu 12 ore mai târziu.

De obicei, în Samoa ajung numeroşi turişti din întreaga lume, astfel încât să se numere printre primele persoane care sărbătoresc intrarea în noul an. Pe această insulă, locuitorii şi turiştii obişnuiesc să sărbătorească Revelionul cu spectacole de artificii, dansuri, dar şi numere de jonglerie tradiţionale.

Următoarele țări mari care s-au grăbit să intre în 2018 au fost Australia și Noua Zeelanda. Ca de obicei, spectacolul de la Sidney a fost uluitor, iar un miliard de oameni l-au vizionat.

Coreea de Nord nu a vrut să se lase mai prejos de vecinii din Sud, astfel că a pus la cale un show de artificii și lumini impresionant.

Mesajul președintelui Iohannis de Anul Nou: „2017, un an al încercărilor, în care societatea și-a demonstrat maturitatea”

Spectacol grandios în Coreea de Nord, odată cu intrarea în Noul An

Coreea de Sud și Japonia au sărbătorit intrarea în Noul An

Noua Zeelandă a intrat în Noul An

Numărându-se printre primele ţări care păşesc în noul an, Noua Zeelandă a trecut în 2018 la o oră după ce Samoa, Insula Crăciunului şi Kiribati.

SkyCity - un cazinou şi centru pentru evenimente din Auckland - s-a aflat din nou în centrul atenţiei cu un fastuos foc de artificii.

Un uriaş ceas digital amplasat pe turn a afişat numărătoarea inversă până la momentul zero când cerul s-a aprins de artificii.

Sydney a intrat în anul 2018 cu un spectacol impresionant de artificii la Port Jackson, unde au fost aşteptaţi aproximativ un milion de oameni.

Australia a intrat in noul an

Anul Nou 2018: Un miliard de oameni au urmărit focurile de artificii de la Sydney

Anul 2018 a început şi în Australia, la Sydney, fiind marcat de un spectaculos foc de artificii ce a fost urmărit, conform estimărilor, de 1 miliard de oameni din întreaga lume în faţa televizoarelor, în timp ce aproximativ 1,6 milioane de oameni, australieni şi turişti deopotrivă, s-au înghesuit să vadă spectacolul de lumini live, în zona emblematicului port Sydney, informează ABC Australia.

Vizibil mulţumit, lordul primar al Sydney-ului, Clover Margaret Moore, a declarat că acest spectacol va consolida supremaţia oraşului australian drept "capitala de Anul Nou a lumii". "Din câte mi s-au spus, din punct de vedere tehnologic, acest spectacol de artificii este cel mai avansat realizat vreodată. Va promova imaginea oraşului Sydney peste tot în lume. Vom avea peste 1 miliard de spectatori", declara ea înainte de eveniment.

Din păcate, petrecerile nu au fost ferite de incidente. Mii de oameni au fost obligaţi să evacueze plaja Terrigal, din zona centrală a coastei New South Wales, după ce o barjă de pe care trebuiau lansate artificii a luat foc.

Un număr mare de artificii au fost declanşate simultan, din cauza incendiului, iar unele dintre ele s-au îndreptat spre public.

Conform poliţiei, două persoane care manipulau artificiile au fost rănite uşor. Incidentul s-a produs înainte de miezul nopţii. Între timp, nici Melbourne nu a vrut să se lase mai prejos, petrecăreţii de Anul Nou putând admira lansarea a 14 tone de artificii de pe cele mai înalte 22 de clădiri ale metropolei.

"Noi am folosit mai multe tone de artificii pentru că avem mai multe locuri de unde să le lansăm. La Sydney zona de lansare a artificiilor este mult mai mică", a declarat cu mândrie un pirotehnist care a participat la organizarea festivităţilor de la Melbourne. În cele două oraşe, Sydney şi Melbourne, peste 2 milioane de oameni au petrecut pe străzi Revelionul.

La Brisbane numeroşi australieni au înfruntat furtuna pentru a sărbători Anul Nou în stradă şi au fost lansate jocuri de artificii la South Bank şi Kangaroo Point. Mii de locuitori din Adelaide s-au adunat în Elder Park, centrul tradiţional pentru acest tip de festivităţi din Adelaide. La Canberra au fost lansate peste 30.000 de încărcături de artificii de la City HillAGERPRES.

Mesajul Simonei Halep de Anul Nou: „Vă doresc un 2018 minunat!”

Mesajul Simonei Halep de Anul Nou: „Vă doresc un 2018 minunat!”

Vas, imigranti, barca

Tragedie pe Marea Egee. Cel puţin 14 persoane, inclusiv patru copii, s-au înecat

Filmul care l-a inspirat pe un nord-coreean să fugă din țară: ”Totul era o minciună”

Cel puţin zece morţi după ce un mic avion s-a prăbuşit pe o casă, în Filipine

Orașul în mare pericol să se scufunde după un cutremur major

Replica Rusiei la sancțiunile Londrei. Va expulza 23 de diplomaţi britanici

O stewardesă a murit după ce a căzut dintr-un avion

Nikolai Glusko

Ipoteză bulversantă în cazul rusului care și-a ”prezis asasinatul”

Orașul în care oricine vrea mașină plătește o taxă de 31.000 euro. Este cel mai scump din lume

Xi Jinping, președinte pe viață în China

Ultima fiță. Milionarul care stă în apartament cu un Maserati, un Ferrari şi un Porsche

Fostul director adjunct al FBI, ţinta criticilor lui Trump, a fost demis

Rusia cere dovezi că agentul dublu otrăvit este într-adevăr bolnav. Acuzațiile aduse Londrei