Reteta traditionala a micilor poate fi folosita in continuare. UE aproba folosirea bicarbonatului
Micii, atat de iubiti de romani, pot fi preparati in continuare, dupa reteta stiuta.
Expertii guvernamentali, intorsi de la Bruxelles, confirma ca statul roman va primi derogarea ceruta, iar asta inseamna ca macelarii vor putea pune bicarbonat de sodiu in carnea tocata.
Exista insa niste conditii. In primul rand, trebuie sa avem grija sa folosim bicarbonatul de sodiu doar ca sa facem micii mai pufosi si nu pentru a masca mirosul de carne stricata.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Tocmai acesta a fost motivul pentru care Uniunea Europeana a interzis folosirea aditivului E 500, adica a bicarbonatului de sodiu.
Pe de alta parte, derogarea, pe care urmeaza sa o obtinem, nu ne scuteste de continuarea demersurilor pentru a obtine din partea Uniunii Europene recunoasterea micilor ca reteta traditionala romaneasca. Demers ce trebuie finalizat pana in toamna.
Discutiile in ceea ce priveste bicarbonatul de sodiu au inceput dupa ce Uniunea Europeana a finalizat lista aditivilor alimentari si a stabilit ca bicarbonatul de sodiu nu poate fi utilizat in carnea proaspata.
Odata cu noi au sarit atunci ca arsi croatii, care folosesc bicarbonatul, dar si englezii si francezii, care aveau la randul interdictii pe alti aditivi.