Românii și-au umplut din nou coșurile după Sărbători. Reduceri uriașe în magazine
Magazinele ne ademenesc, în aceste zile, la cumparaturi, pentru că au rămas cu stocuri mari de alimente de sezon, pe cale să expire.
Şiruri fără sfârşit de cârnaţi, kilometri de tobă, stive de lebăr şi munţi de cozonaci încă îşi aşteaptă cumpărătorii. În acest an, mai mulţi comercianţi urmează exemplul ţărilor vestice şi vând aceste mărfuri chiar şi la un sfert din preţ.
La fiecare jumătate de oră, adunate de-a valma de pe rafturi în lăzi, sute de produse ambalate ajung într-un frigider special. Momentul generează imediat interes.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cu 50 de lei poţi să umpli un cărucior cu brânzeturi, salam şi salate cu puţine grăsimi, care n-au prezentat interes în ultima lună, şi care mai au foarte puţin până la termenul limită pentru consum.
În mod normal, reducerea aplicată produselor alimentare care expira în cel mult trei zile e între 25 şi 50 la sută, dar pentru că în această perioadă magazinele au stocuri mari de care vor să scape, taie din preţ şi 75 de procente. În acest caz împărţim la 4 preţul unui pachet de cârnaţi care costă 17 lei... adică îl luăm cu 4 lei 30.
O porţie de fasole bătută costă 1 leu 50, în loc de 6 lei şi ceva. Budincă şi ciocolată cu lapte, 50 de bani.
Dacă nu s-ar aplica aceste reduceri, marfa ar fi aruncată sau arsă la Protan.
Client: "E e oportunitate pentru noi, care suntem cu salariile mai mici".
Client: "Nu vad - că n-am ochelarii - termenul de garanţie".
Reporter: "8 ianuarie".
Client: "Eee, mai este!"
Reporter: "30 de ouă mâncaţi?"
Client: "A, nu 30, dar le mai ţinem la rece".
Reduceri sunt şi pentru produsele specifice de sărbători, care au rămas pe stoc. Toba şi caltaboşii se vând cu până la 20 la sută mai ieftin. Bomboanele de pus în pom şi cutiile cu acadele sunt la o treime din preţ. Cozonacii industriali româneşti, care expira în februarie, s-au ieftinit şi ei. Deocamdată fără succes. Doar cei din alte ţări care ar fi buni şi la următorul Crăciun, şi-au păstrat preţul iniţial.
Client: "Dacă nu se consuma aici, să le ducă la o casă de copii, undeva. E păcat de ele, câte se aruncă!"
Doar că, deşi permisă de lege, donarea alimentelor care expira curând implica şi costuri suplimentare, pentru depozitare la rece şi transport. Deocamdată comercianţii romani aruncă peste două milioane de tone de alimente pe an.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!