Reacția Patriarhului Daniel, după anunțul lui Iohannis: ”Biserica suferă mult”

Ultima actualizare: 13-05-2020 12:01
patriarhul Daniel
Agerpres

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj, marți, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că serviciile religioase cu credincioşi vor putea fi organizate, într-o primă fază, doar în aer liber.

Potrivit textului publicat de Basilica.ro, Patriarhul Daniel atrage atenția că, din cauza pandemiei, ”autorităţile de stat au impus măsuri dure de distanțare socială, de izolare şi de carantină, ceea ce schimbă mult viaţa şi activitatea oamenilor.”

”Această pandemie a produs şi încă produce multă panică, teamă de îmbolnăvire şi teamă de moarte. De aceea, starea de pandemie ne cheamă să reflectăm mai mult şi mai intens la importanţa vieţii şi a sănătăţii omului pe pământ.” - mai arată șeful BOR.

Mai mult, Patriarhul Daniel spune că ”în prezent, starea de pandemie poate fi înţeleasă şi ca un test sau o verificare a stării spirituale a oamenilor, mai ales a intensităţii iubirii lor faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni.”

Pe de altă parte, Patriarhul României spune că Biseria suferă mult, deoarece credincioșii nu se pot ruga în biserică.

”În acest context, Biserica suferă mult, deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeași biserică, în același locaș de cult cu credincioșii.” - se arată în mesajul transmis de Basilica.

Iohannis: Serviciile religioase cu credincioşi, într-o primă fază, doar în aer liber

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că serviciile religioase cu participarea credincioşilor vor putea fi organizate, după 15 mai, într-o primă etapă, în curtea sau în faţa bisericii.

"O temă pe care eu personal o consider foarte importantă şi ştiu că sunt mulţi români care consideră această chestiune foarte importantă - bisericile. Serviciile religioase cu credincioşi vor fi reluate în condiţii speciale - şi anume serviciile religioase cu credincioşi pot fi reluate, în prima fază, în curtea bisericii sau în faţa bisericii, deci în exterior. Credincioşii vor purta obligatoriu mască şi vor păstra distanţa de un metru şi jumătate. În a doua şi în a treia etapă aceste condiţii vor fi evident rediscutate, dar noi considerăm că este important să facem un prim pas şi să facem iarăşi posibile serviciile religioase cu credincioşi, repet în această etapă doar în aer liber", a spus şeful statului, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, în care a prezentat măsuri care vor fi luate după 15 mai, odată cu instituirea stării de alertă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO