Camere in care ploua, pereti gauriti si geamuri prost montate. Blocurile in care reabilitarea termica a fost o bataie de joc
Reabilitarea termica, menita sa transforme blocurile vechi in unele mai calduroase, aduna sute de reclamatii.
Tot mai multe asociatii de locatari din Bucuresti se plang ca firmele platite sa le repare apartamentele au facut lucrari de mantuiala. Ploua in camere, pentru ca terasele nu au fost bine izolate, iar peretii sunt plini de fisuri din cauza geamurilor prost montate.
Reabilitarea termica inceputa in urma cu 6 ani si neterminata nici pana azi a fost o bataie de joc, sustin infuriati locatarii unui bloc de pe soseaua Colentina din sectorul 2. Au peretii plini de igrasie de la apa care li se scurge in case.
"Uitati acolo coltul unde a curs si aici sus. Dupa ce au plecat si au facut numai jumatate de terasa, a inceput sa curga."
"Cand e apa multa... A ramas sa balteasca. Era apa aici ca nu avea posibilitatea de scurgere."
Fata in fata cu locatarii nemultumiti, primaria promite reparatii urgente.
Valentin Alexandrescu, administratorul blocului: "E un inspector... n-a calcat nimeni pe aici sa vada cum arata, ce au facut astia aici."
Corneliu Drug, dir. exec. in cadrul PS2: "E, contractul a fost reziliat in martie vor incepe lucrarile si se vor finaliza cu o noua firma."
Si la alte adrese, plangerile se tin lant. La multe ferestre nu au fost montate glafuri si hidroizolatia de pe terasa a fost prost facuta.
Aceeasi firma de constructii a castigat licitatia pentru realizarea lucrarilor de reabilitare si la un bloc de pe strada Frederic Chopin. Locatarii se plang ca de cand au inceput lucrarile au numai probleme.
Corneliu Drug, director executiv in cadrul PS2: "Toate pagubele vor fi imputate firmei cu care am avut contract".
Dar firma a intrat in insolventa si reprezentantii sai nu mai sunt de gasit. Iar Bucurestiul e plin de astfel de cazuri.
Mihai Mereuta, presed. Liga Habitat: “Toate problemele au la baza comunicarea proasta in care constructorul nu vrea sa raspunda intrebarilor asociatiei de proprietari, ei se aderseaza la primarie, primaria la constructor, constructorul la subcontractor si asa mai departe..."
Din 2009 si pana astazi, in Capitala au inceput lucrarile de reabilitare la 3.500 de blocuri.