Povestea a trei frati orfani, care isi poarta singuri de grija si sunt mandria scolii. Care e marea lor dorinta de Craciun

Dată publicare: 24-12-2015 18:41
Dată actualizare: 27-12-2015 08:40


Trei frati orfani din Baia Sprie, greu incercati de viata, ne dau tuturor o lectie de dragoste si curaj in ajun de Craciun. Ramasi si fara bunica, au fost luati de un unchi, ca sa nu fie despartiti si dusi in centre de plasament.

Baietii isi poarta singuri de grija, invata bine iar cei mici sunt campioni olimpici la schi fond. Tibi, Rudi si Jsolt, cei 3 orfani in varsta de 14 ani, 15 si 17 ani il roaga pe Mos Craciun sa le aduca bunica inapoi si sa ramana impreuna. Cel mai mare dintre ei implineste peste o luna 18 ani si isi doreste ca fratii lui sa fie sanatosi, iar el sa isi gaseasca o slujba, ca sa ii poata ajuta.

Tatal lor a murit in urma cu 5 ani, mama lor, anul trecut, iar bunica s-a prapadit de ziua fratelui mijlociu, in mai anul acesta. Mai au doar un unchi care le poarta de grija.

Unchiul copiilor: "Sunt copii cuminti. Sunt copiii mei de aici si pana la batranete. Nu renunt la ei. Sunt copii buni. Cand a murit ii despartea. Ii impartea in 3 locuri, la Brasov, Alba Iulia si Deva. Sa invete numai si sa fie cuminti. "

Ceilalti doi frati se pregatesc pentru examenul de capacitate si il ajuta pe cel mare in gospodarie. Gatesc, isi spala hainele, dar sunt si mandria scolii. Sunt campioni la schi fond si biatlon.

Cel mai mic dintre frati, Tibi se roaga in fiecare seara si vrea un singur lucru.

Tibi Kovacs: "Sanatate imi doresc si sa fie bunica langa noi si sa fim uniti. Sa nu ne desparta nimeni”

Jsolt Kovacs, fratele cel mare: "Ne descurcam mai greu fara bunica. E un pic mai greu. Ne ajuta. Vreau sa devin avocat. Sa am o meserie. Sa apar lumea, sa ajut oamenii si fratii si sa am o viata mai buna si sa-I am pe frati langa mine si sa fim uniti."

Unchiul lor le multumeste oamenilor cu suflet care i-au ajutat si spune ca ar mai avea nevoie de materiale ca sa repare acoperisul, ca sa nu le ploua in casa.

Cum ii puteti ajuta pe cei trei frati: adrese pentru donatii

Familia Kovacs, localitatea Baia Sprie, jud. Maramures, str. Luncii, nr. 27 A. Telefon: 0740.499.594 si 0749.881.061
Cont donatii : RO34BRDE250SV74462122500 + COD SWIFT BRDEROBU

Tags: frati, baia sprie,


VIDEO PROTVPLUS.RO