Proprietatile confiscate de comunisti pot fi revendicate doar pana pe 30 iunie. Avertismentul dat de avocati

Ultimul update: Vineri 24 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2017 18:39
Categorie: Social

Haosul si nedreptatile la care sunt supusi cei care vor sa isi recupereze proprietatile luate cu forta de regimul comunist par ca nu se mai termina.

Dupa ani de asteptare, in care cei din primarii nu si-au facut treaba s-au i-au ajutat in mod suspect mai ales pe intermediari, acum, proprietarii de drept risca sa isi piarda casele pentru totdeauna. Avocatii dau alarma: oamenii sunt obligati sa se adreseze in instanta pana pe 30 iunie, altfel risca sa nu mai poata solicita niciodata terenurile si casele. In acest moment sunt 33.000 de romani in aceasta situatie.

Diana Stoian incearca sa recupereze averea familiei luata cu forta de comunisti. Bunicul, fost ofiter in armata regala, a avut doua terenuri si o casa in centrul Clujului. Deocamdata, statul a inceput sa-i compenseze doar casa. Pentru restul se judeca.

Diana Stoian, proprietar: "Sunt furioasa pentru ca nu reusesc sa-mi scot banii, iar samsarii reusesc..."

Mostenitoarea averii familiei Stoian este norocoasa. A reusit sa cheme in judecata statul roman. Cei care pana la 1 ianuarie 2017 nu au primit o decizie de recuperare a proprietatilor de la primarii, mai au 6 luni la dispozitie sa faca asta. In caz contrar, raman pentru totdeauna fara proprietati.

Georgiana Trandafir, avocat: "Este o nedreptate pentru cetatean. Vor fi oameni care nu si-au exercitat drepturile. Oameni care nu-si permit sa mearga in judecata. Oameni care nu locuiesc in Romania."

Surse din cadrul Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor confirma informatia, insa sustin ca ramane la latitudinea judecatorilor daca vor dori sa judece aceste cazuri dupa expirarea termenului de 30 iunie. Solicitata sa comenteze oficial situatia, ANRP nu a transmis un punct de vedere.

In acest moment, la primariile din toata tara sunt 33.000 de dosare nesolutionate. Au fost solutionate doar 24.000. 60.000 au fost trimise Autoritatii pentru Restituirea Proprietatilor, care urmeaza sa-i despagubeasca pe oameni.

Cele mai multe dosare nerezolvate sunt in Bucuresti: 24.000. Primaria Capitalei a rezolvat putin peste 10.000.

Unele dintre aceste dosare au ajuns in atentia procurorilor anticoruptie. Comisiile de despagubiri au fost acuzat de abuz in serviciu pentru ca ar fi acceptat foarte usor evaluarile exagerate.

Unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cautat de DNA, a fost arestat. Proiectul in care era implicat, impreuna cu Soros
Unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cautat de DNA, a fost arestat. Proiectul in care era implicat, impreuna cu Soros
VIDEO PROTVPLUS.RO
branzeturi romania, pret,
Brânzeturile românești i-au cucerit pe străini. La cât ajunge un kilogram
Metoda prin care mai multe minore au fost păcălite de proxeneți. O tânără a murit
Greva minerilor s-a încheiat. Ce le-au promis autorităţile
Singura zi în care Eminescu face trafic pe internet. Cum au marcat românii ziua lui
Românii preferă mașinile SH și fac reparații ieftine. Pericolele la care se expun
Perioada reducerilor de iarnă a început oficial. Cât timp sunt valabile promoțiile și de 90%
catel
Operațiune de salvare în Timișoara. O cățelușă și puii ei, scoși din canal
Împinși de sărăcie, locuitorii din cartierul Ferentari își extind periculos locuințele
Copiii abandonați nu sunt o prioritate pentru aleși. Legea adopțiilor, uitată de Parlament
Hoții care au aruncat în aer un bancomat la Arad s-ar fi inspirat din filme
În ciuda iernii grele, urşii care acum ar trebui să hiberneze sunt în căutare de hrană
Alex Dima: Oamenii simt și știu prea bine ce facem noi. Implicarea este cuvântul cheie.