Proiectul de 239 mil. de euro care va schimba Bucurestiul: piste de biciclete, trasee rapide RATB si mii de locuri de parcare
Cele sase proiecte vizand planuri de urbanism pentru zone din centrul Capitalei, adoptate in CGMB
Cele sase proiecte de hotarare care vizeaza planuri de urbanism pentru zone din centrul Capitalei au fost adoptate, marti, de Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa ce la finele anului trecut fusesera respinse.
Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) care vizeaza dezvoltarea si modernizarea centrului Bucurestiului a fost reintrodus pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General, la propunerea primarului general interimar Razvan Sava, care a adresat, luni, un apel consilierilor pentru adoptarea acestui proiect, a informat Biroul de presa al municipalitatii, prin intermediul unui comunicat.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
PIDU cuprinde 62 de proiecte de investitii in Capitala, in valoare de aproximativ 239 de milioane de euro. Zonele vizate sunt Piata Romana la nord, Piata de Flori la sud, Calea Mosilor la est si Calea Grivitei la vest.
"PIDU este un proiect care va aduce bani europeni pentru Bucuresti, care sa fie alocati eficient pentru reconfigurarea urbanistica a unor puncte centrale ale Capitalei. Proiectul poate fi finantat prin POR 2014-2021 cu 129 milioane de euro, la care se adauga o contributie de la bugetul de stat in valoare de sapte milioane de euro. Totodata, prin axele de finantare dedicate monumentelor se pot obtine alte 19 milioane de euro, iar alte 84 de milioane de euro se pot asigura prin asocieri de tip parteneriat public-privat", se arata in comunicatul Primariei.
Potrivit sursei citate, avantajele realizarii acestui proiect cu bani europeni constau in realizarea a 3.155 noi locuri de parcare, extinderea si modernizarea retelei de tramvai, cresterea cu 18.095 m2 a suprafetei de spatii verzi, realizarea de noi rute pentru biciclisti si de culoare speciale pentru transportul in comun, accesarea a 150 milioane euro fonduri nerambursabile.
Proiectul prevede crearea unui sistem integrat de parcari, incurajarea folosirii mijloacelor de transport alternative - trasee de biciclete, mijloace ale RATB pe trasee rapide, se mentiona in comunicatul Primariei.