Programul "After school" ramane doar o lectie pe hartie!
Desi Ministerul Educatiei a renuntat la program, parintii il cer cu insistenta. Intial, autoritatile le-au promis ca vor cauta o solutie pentru copiii care nu au cu cine sa stea acasa dupa ore.
Acum bat in retragere din lipsa de spatii si de fonduri. La Cluj, din 87 de scoli generale- 68 au acest program. Toate costurile au fost acoperite dintotdeauna de parinti, care vor sa isi stie copiii in siguranta. In plus isi fac temele sub supraveghere si primesc mancare calda la pranz.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
La Timisoara in schimb, doar cateva institutii au regim "after school". De investitii, salariile invatatorilor si activitatile extrascolare se ocupa financiar in primul rand primaria.
In Capitala situatia difera total de la un sector la altul - la sectorul 3, cinci unitati au si program de somn. In sectorul 6 cei din ciclul primar stau laolalta indiferent de varsta.
La centrul de After School al scolii 157 din cartierul bucurestean Militari sunt 2 sali de clasa in care sunt inscrisi 47 de elevi din clasele 1-4. De ei se ocupa in doua schimburi sase educatoare.
Specialistii recunosc ca programul, inca haotic, dar necesar are nevoie de un cadru legal.
Initial ministrul Ecaterina Andronescu a inclus sistemul "scoala dupa scoala" in noua Lege a Educatiei cu finantare de la stat din 2009. Fara explicatii, reglementarea a fost scoasa ulterior din proiect.