Esti de acord cu programul "after school"?

Dată publicare: 12-03-2009 00:00
Dată actualizare: 27-10-2012 04:19


Se profileaza un nou razboi in invatamant: Ecaterina Andronescu spune ca sprijina programul "after school" insa foarte multi dintre directorii de scoli, cred ca ideea, este imposibil de pus in practica.

In Romania cateva sute de elevi se pot considera norocosi pentru ca in scolile lor functioneaza deja un program similar cu cel pe care il doreste ministerul educatiei.

De exemplu, la scoala 96 din Bucuresti a fost amenajata o sala unde 80 de elevi raman dupa ore pentru a lua masa. Nu este insa o regula. Directorii spun ca nu pot sustine financiar amenajarea salilor de mese pentru acest program.

In plus sa nu uitam ca la noi se invata in schimburi si ca nu ar avea unde sa ii tina pe copii. Apoi cine o sa ii plateasca pe dascalii care o sa ii supravegheze?

Potrivit ministerului Educatiei, programul after school s-ar putea aplica pentru toate ciclurile de invatamant cu bani de la minister, de la autoritatile locale si de la parinti. Partea pe care statul ar putea sa o acopere pentru aceasta initiativa poate veni din programul cornul si laptele.

Ministrul Ecaterina Andronescu vine AZI la videochat. Adreseaza-i o intrebare si afla raspunsul de la ora 21.00.


VIDEO PROTVPLUS.RO