Primul târg de fashion din România. Salarii de 2.000 de euro oferite
Cele mai importante universităţi din domeniul modei, unde au studiat designeri că Moschino ori Dominco Dolce, şi-au dat întâlnire la Bucureşti.
Sâmbătă începe primul târg de fashion din România. 11 universităţi de top au pregătit oferte pentru tinerii români, care vor să studieze creaţia, producţia, comunicarea ori marketingul. "Arta înseamnă creativitate şi afacere'', spun străinii, iar România are tineri talentaţi, dar nu şi infrastructură în domeniu.
În România au ajuns reprezentanţii celor mai puternice universităţi din lumea modei. Au auzit că tinerii noştri sunt talentaţi, aşa că au hotărât să facă recrutări.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Moda nu este doar creativitate, ci şi o adevărată afacere. Cheia succesului, este predată, de pildă, la Instituto Marangoni din Milano, cotat nr 7 în topul mondial şi numărul 3 în Europa. Acolo au studiat Domenico Dolce ori Moschino.
Davide Forloni, reprezentant Marangoni: ”Scopul nu e să faci o colecţie, ci să o vinzi, să faci bani din munca ta. Este poate cea mai scumpă școală de aici, dar avem burse pentru cei talentaţi, bursele pot acoperi 100% studiul în universitate.''
Iar costul studiilor în străinătate diferă.
''În Olanda costă 2 mii de euro pe an, în Marea Britanie pot beneficia de creditul guvernamental care acoperă toată şcolarizarea pe toată durata facultăţii, iar returnarea creditului e facilă. Practic în 30 de ani trebuie să returneze împrumutul, iar dacă în 17 ani nu au avut un venit suficient de mare se şterge creditul.''
Aproximativ zece mii de euro costă la alte universităţi un curs de fotografie, design de magazin dar şi control financiar. Internshipul poate fi gratuit sau chiar plătit de universitate sub forma unui salariu de până la 2 mii de euro.
Dragoş Vascilescu, BHMS Elveția: ''Lucrăm pentru internship cu Dior, cu Hublo, cu Sopard Hermes. Pot să facă un internship, pot să meargă în Monaco, în Monte Carlo.''
Iar Universitatea din Elveţia le pune la dispoziţie viitorilor studenţi şi tabere de cunoaştere. Gemenele Ilinca şi Miruna sunt deja acceptate la această universitate după ce au fost într-o astfel de tabără.
”Am învăţat chestii practice, am vizitat tara, am organizat evenimente la final. Tabăra e 2950 de franci elveţieni şi din primul an se scade suma dacă aplici la universitatea lor.''
Târgul ''Fashion Me'' are loc în Bucureşti, la Clădirea Universul. Organizatorii oferă şi o bursă ''premium edu'', în valoare de 1.000 de euro, pentru un viitor student.