Primul spital pentru animalele fara stapan s-a deschis in Galati. Cate patrupede au fost tratate in 4 zile

23-05-2016 17:10

Primul spital din Romania destinat exclusiv animalelor fara stapan a fost deschis la Galati.

O fundatie din Elvetia a ajutat la construirea cladirii si asigura materialele sanitare si medicamentele de care au nevoie animalele.

Sute de pacienti necuvantatori au fost deja operati la spital si salvati, dupa ce au suferit diferite accidente. Cainii si pisicile raman in adapostul din Galati pana cand cineva din tara sau din strainatate vrea sa ii adopte.

Csilla Gal, medic voluntari: “Este sala unde pregatim animalele, ii radem, depinde, daca e femela, mascul. Radem foarte bine zona, punem branula la fiecare animal in parte. Ii facem antibiotic si ceva pentru durere.

In doar patru zile, aproape 350 de catei si pisici fara stapan au suferit interventii chirurgicale, unele vitale la spitalul din Galati.

Dr. Irina Corbu, medic veterinar: "Acesta de jos este prins intr-un gard si are o mare taietura in zona inghinala si a piciorului din spate. Plaga este intr-o zona dificila.

Dupa ce sunt operati pacientii trec in salonul pentru recuperare post-operatorie, unde sunt riguros supravegheati.

Keo Lock, voluntar din Elvetia: "Aici avem sala de reanimare, unde cainii si pisicile isi revin dupa interventiile chirurgicale. Aveti multi pacienti aici. Da, o multime."

Corina Grigore, presedinte asociatie pentru protectia animalelor,Galati: "Noi de-a lungul timpului, ne-am lovit de zeci, sute, mii de situatii in care a fost nevoie sa intervenim, sa luam animalutul, sa-l ducem la veterinar.

Lipsa fondurilor, de cele mai multe ori, a ingreunat aceasta actiune. Totul vine de la dumnealor, aportul nostru il reprezinta voluntariatul."

Terenul pe care a fost ridicat spitalul a fost donat de o asociatie iar o alta fundatie din elvetia a sponsorizat constructia si a dat si bani pentru materiale si apartura medicala. Medicii si asistentele lucreaza in sistem de voluntariat si vin din intreaga tara. Animalele sunt aduse aici pentru tratament de orice

Stapanul unor "pacienti": Am venit cu o femela si un mascul de catel, unul de talie mica, unul de talie mare, pentru sterilizat. Am avut a facut acum ceva timp pui - si au facut sapte pui, abia i-am dat - si nu mai vrem altii

La spital au fost tratate si doua magarite, pe care voluntarii le au cumparat de la stapinii care nu le ingrijeau si le chinuiau. Animalele au ramas aici in adapost si pot fi luate acasa de cine doreste.


VIDEO PROTVPLUS.RO