Prezenta la referendumul inutil organizat la Constanta este momentan doar la 43%
Prezenta la referendumul privind reorganizarea administrativa a judetului Constanta dupa centralizarea datelor din 354 de sectii de votare dintr-un total de 515 este de 43 %.
Pentru ca referendumul sa fie validat este nevoie de prezenta la urne a 50% plus 1 din numarul total al alegatorilor.
Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral de Circumscriptie Judetean Constanta, luni, pana la ora 8.00, fusesera centralizate datele provenite de la 354 de sectii, iar prezenta este de 43%.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De asemenea, din totalul celor prezenti la vot, 95% au fost impotriva desfiintarii judetului Constanta.
Potrivit unui comunicat al PDL Constanta, in urma numararii efectuate de reprezentantii PDL in peste 70% din sectiile de votare din judetul Constanta prezenta la vot este de 43,37%.
Locuitorii din judetul Constanta au fost chemati la referendum , duminica, pentru a spune daca sunt de acord sau nu cu desfiintarea judetului Constanta.
Referendumul, la care erau asteptate 632.776 de persoane, a fost organizat in baza unei hotarari din 22 iunie a Consiliului Judetean Constanta. Aceasta hotarare a fost contestata in instanta de catre prefect, insa Curtea de Apel a dat castig de cauza Consiliului Judetean condus de Nicusor Constantinescu (PSD).
Pentru acest referendum Consiliul Judetean Constanta a alocat doua milioane de lei.
Procesul electoral nu a fost lipsit de probleme, una dintre ele fiind legata de absenta de la Biroul Electoral de Circumscriptie a angajatilor de la Directia de Statistica din Constanta, care ar fi urmat sa centralizeze datele provenite de la sectiile de votare din judet. In conditiile in care acestia au lipsit, Biroul Electoral de Circumscriptie a decis ca centralizarea sa fie facuta de catre angajati ai Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Constanta, aflata in subordinea Consiliului Judetean.
Masura a fost contestata de catre prefectul judetului, Claudiu Palaz, care preciza ca aceasta institutie nu este abilitata sa faca centralizarea datelor provenite din sectiile de votare.
O alta problema reclamata de catre prefect, dar si de reprezentantii PDL a fost prelungirea cu o ora a referendumului care, in loc sa se incheie la ora 20.00, s-a incheiat la ora 21.00. In aceste conditii, prefectul a anuntat ca va face plangere penala impotriva membrilor Biroului Electoral care au luat aceasta decizie incalcand legea.
Sursa: Mediafax
Etichete: constanta, judete, referendum, nicușor constantinescu,
Dată publicare:
07-11-2011 09:04