Negocieri pentru noua harta. Cum ar trebui sa fie impartita Romania in viziunea partidelor politice

×
Codul embed a fost copiat

Pana la finalul lunii noiembrie, PDL vrea sa definitiveze detaliile reorganizarii administrativ-teritoriale. PDL vrea sa rezolve cat mai curand subiectul pentru ca apoi sa fie adoptata legea bugetului de stat pe 2012.

Surse politice au declarat pentru Mediafax ca la intalnirea de duminica seara a Biroului Politic National (BPN) al PDL, au fost avansate o serie de propuneri, de la impartirea tarii in noua judetene, pana la zece sau doisprezece regiuni.

In unanimitate, participantii au stabilit ca reorganizarea trebuie facuta, iar BPN a fost mandatat ca pana la finalul lunii noiembrie sa stabileasca detaliile, inclusiv prin discutii cu UDMR.

Potrivit acestora, BPN ar trebui sa rezolve acest subiect pana la finalul lunii noiembrie, deoarece trebuie apoi adoptata legea bugetului de stat pe anul 2012.

Acelasi termen a fost stabilit si pentru celelalte probleme aflate pe agenda, respectiv infiintarea Miscarii Populare, modificarea Constitutiei si comasarea alegerilor.

Citește și
Emil Boc
"Putem discuta si despre 10 regiuni". Boc vrea sa deblocheze discutiile privind reorganizarea tarii
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Basescu, despre comasarea alegerilor: E justificata doar de reorganizare, altfel nu mi-o asum
Basescu, despre comasarea alegerilor: E justificata doar de reorganizare, altfel nu mi-o asum

Presedintele Traian Basescu a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la ProTV, ca amanarea localelor pana la generale ar fi justificata doar de reorganizarea administrativa.

"Putem discuta si despre 10 regiuni". Boc vrea sa deblocheze discutiile privind reorganizarea tarii

Membrii coalitiei au opinii diferite privind reorganizarea administrativa, dar discutiile vor continua, PDL fiind dispus sa accepte si amendamente, precum formarea a zece regiuni si nu doar a opt regiuni, astfel incat proiectul sa fie finalizat.

Igas:
Igas: "Pana in septembrie vom putea veni cu o varianta a reorganizarii administrativ-teritoriale"

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, sustine ca pana in septembrie s-ar putea finaliza o varianta privind reorganizarea administrativ-teritoriala.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.