Igas: "Pana in septembrie vom putea veni cu o varianta a reorganizarii administrativ-teritoriale"

Dată publicare: 11-08-2011 16:35
Dată actualizare: 12-04-2012 16:04


Traian Igas

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, sustine ca pana in septembrie s-ar putea finaliza o varianta privind reorganizarea administrativ-teritoriala.

El a mai spus ca, din partea UDMR, exista "o anumita disponibilitate" de a analiza toate propunerile venite din interiorul coalitiei.

"Pozitia partenerilor de coalitie (UDMR - n.r.) o vom sti in totalitate atunci cand vom finaliza toate discutiile pe ceea ce inseamna reorganizarea administrativ-teritoriala in Romania. Dupa cum bine stiti, sunt constituite deja grupuri de lucru pe aceasta tema, o parte din problematica este preluata la Ministerul Administratiei si Internelor, noi conducem cel mai mare grup de lucru din coalitia de guvernamant si cred ca pana in luna septembrie vom putea veni cu o varianta iesita in urma dezbaterilor", a spus Traian Igas.

Igas a reiterat faptul ca reorganizarea administrativ-teritoriala ar trebui facuta pe parcursul anului 2011 astfel ca inainte de alegerile locale din 2012 sa intre in vigoare.

"Spun ca reorganizarea ar trebui sa fie facuta, daca exista vointa politica, in acest an, pentru ca in 2012 este un an electoral, in care vom intra in alegeri, iar noile structuri alese vor trebui sa functioneze pe structuri modificate, daca exista vointa ca sa modificam", a mai afirmat Traian Igas.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO