Povestea Izabelei, tanara care isi dedica timpul ajutandu-i pe cei sarmani. Campaniei ei s-au alaturat 7.000 de romani

23-01-2016 08:27


Haine, mancare, medicamente si piese de mobilier pentru oamenii nevoiasi. Este rezultatul unei actiuni caritabile din Maramures.

Din dorinta de a-i ajuta pe cei sarmani, o tanara a pornit o adevarata campanie pe o retea de socializare. Iar strigatul ei nu a ramas fara raspuns, pentru ca aproape sapte mii de persoane au ales sa faca un bine celor mai putin norocosi.

Andra, in varsta de 12 ani, are probleme serioase cu vederea. Ca si cum acest lucru nu ar fi fost suficient, copila sufera si de sindromul cunoscut ca "picioare de elefant" si cu greu isi gaseste incaltaminte. Dar iarna aceasta a avut noroc. Printre donatiile stranse de Izabela au fost si niste ghete perfecte pentru fata.

"Izabela m-a ajutat cu tot ce-am avut nevoie. Doar sa-i spun si m-a ajutat. Cu incaltaminte, haine, maincare, dulciuri, ne-a ajutat mereu", spune Andra.

Izabela nu le-a ajutat doar pe Andra, surorile si mama ei, care duce o lupta crunta cu cancerul.

Tanara, cu un suflet generos, incearca in fiecare clipa sa le usureze soarta celor nevoiasi. De la 13 ani a crescut fara tata pentru ca parintii ei au divortat. Toata viata si-a dorit sa-i fie si sa faca bine.

A trait in Italia pentru o perioada, unde a castigat decent. Acum s-a intors insa in tara, in orasul ei natal, Baia Mare. Si a pus bazele unui grup online de donatii si cazuri sociale, unde se poate inscrie oricine. 

Aproape sapte mii de persoane au raspuns invitatiei si s-au adunat bani, mancare, jucarii, medicamente, telefoane si piese de mobilier. 

Dar acesta nu este singurul exemplu. Oamenii s-au mobilizat si au creat nenumarate pagini pentru donatii pe retelele de socializare. Fie ca sunt grupuri publice sau private, gasim astfel de metode de ajutorare si in Bucuresti, Suceava, Campia Turzii, Timisoara sau chiar Londra.

Cativa romani de acolo si-au unit online fortele si aduna donatii de orice fel pentru a le oferi celor sarmani.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO