Marturiile celor patru frati ramasi orfani in noaptea de Inviere. De un an se descurca singuri: "Tata ne aude din cer"


Ultimul update: Miercuri 23 Aprilie 2014 07:05
Data publicarii: Luni 21 Aprilie 2014 10:23
Categorie: Stiri Sociale

Noaptea de inviere le-a adus lacrimi in ochi celor patru orfani din Iasi care se gospodaresc singuri de un an. Povestea fratilor harnici, dornici sa razbata in viata, a induiosat zeci de oameni, care le-au sarit in ajutor.

Darul cel mai de pret l-au primit insa de la parintele lor. El i-a invatat cum sa creasca animalele si sa cultive pamantul si numai asa au reusit sa-i convinga pe asistentii sociali ca se vor descurca mai bine acasa, decat printre straini. In semn de respect pentru cei care i-au adus pe lume, copiii s-au adunat la mormantul parintilor.

Petrica, Alexandra, Catalin si Andrei au ramas singuri pe lume in urma cu un an. Tatal lor s-a dus chiar in noaptea de Inviere, la sapte ani distanta dupa ce s-a stins si mama lor.

Baiatul cel mare este de acum stalpul casei. A fost nevoit sa renunte la scoala si se ocupe de animale: un cal, o vacuta si opt oi. Sora lui a invatat sa gateasca, iar cei mici ajuta in gospodarie cu ce pot. Visele lor nu sunt mari. Sunt concrete. Vor sa cultive pamantul, ca sa aiba in fiecare zi ce sa aseze pe masa.

In duminica Pastelui, copiii au stat cu matusa lor, care are la randul ei patru copii. Dupa rugaciune, pentru cateva minute lumea le-a parut mai buna.

Induiosati de iubirea pe care si-o poarta fratii, zeci de oameni le-au adus mancare si haine inainte de sarbatori. Au primit chiar si un cal mai puternic, care sa ii ajute cu munca la camp.

Copiilor li s-au promis si alocatiile pe care nu le-au primit de un an de zile. Pentru ca lucrurile au intrat cat de cat in normal, Andrei ar vrea sa se intoarca la cursuri. Isi doreste tare ca tatal lui sa il priveasca mandru din ceruri.

VIDEO PROTVPLUS.RO