Povestea barbatului de 65 de ani din Singapore care studiaza medicina in Iasi. "Sunteti prietenosi, unii ma striga Bruce Lee"

Dată publicare: 15-02-2014 18:45
Dată actualizare: 18-02-2014 06:59


Un student al Universitatii de Medicina din Iasi se pregateste sa intre in Cartea Recordurilor. Si asta nu pentru ca a descoperit leacul tineretii fara batranete, ci pentru varsta la care va absolvi facultatea - 65 de ani.

Este din Singapore si a venit de la celalalt capat al lumii atras de taxele mici si de profesorii buni din Romania. Merge acasa o data pe an, nu primeste pachete cu mancare si e uluit de rabdarea si bunatatea colegilor, cu 40 de ani mai tineri decat el.

Atomic Loew, student din Singapore: "Sunteti oameni frumosi, aveti peisaje frumoase, la voi ninge frumos, dar cand zapada se topeste nu mai e asa frumos".

Pe langa infatisarea sa exotica, studentul din anul V are si un nume parca predestinat. Atomic Leow! Plin de energie, cu stetoscopul in geanta, la 65 de ani este deja doctor in Toxicologie.

Prima diploma a fost cea de specialist in stiinte agricole, iar in acest domeniu este deja faimos in lume pentru ca a inventat modalitatea prin care orhideele pot fi cultivate in apa. A avut insa un vis pe care abia acum este pe cale sa si-l implineasca. L-a urmat 13 mii de kilometri departare de casa si dupa 46 de ani de la prima incercare de a intra la o astfel de facultate, dar in Australia.

Atomic Loew: "Dintotdeuna mi-am dorit sa fac medicina. Mi-am spus "a venit vremea mea". Am zburat spre Anglia sa fac medicina, dar pretul de 20 de mii de lire a fost prea mult si am intrebat unde pot sa primesc o buna educatie medicala dar accesisbila si mi-au spus "Mergi in Romania!".

Desi e de 5 ani in orasul lui Eminescu, Atomic nu a invatat limba romana foarte bine.

Nu banii l-au manat spre aceasta profesie, a strans destui in cei 30 de ani de munca. Doar dorinta de a-si ajuta semenii l-a adus aici.

Atomic Loew: "Am fost uimit ca in spitalele din Romania studentilor le este permis sa fie prima mana in contactul cu pacientii. Nu cred ca in vreo parte in lume iti da aceasta libertate de a examina pacientul, de a vorbi cu pacientul. Sa il explorezi sa ii asculti bataile inimii sa si cred ca universitatea e minunata".

Vasile Astarastoae, rector UMF Iasi: "Este un student foarte constiincios, se cunoaste ca are experienta in cercetare si este foarte meticulos.  A venit cu o serie de idei pe care unele chiar le-am implementat , idei provenind din alte sisteme de educatie".

S-a acomodat perfect. Se amuza chiar si cand taximetristi mai fac glume pe seama lui .

Atomic Loew: "Taximetristii ma striga Bruce Lee, Bruce Lee! V-am spus, romanii sunt oameni foarte prietenosi".

Lucreaza deja la teza de licenta si spera sa ajunga la Castelul lui Dracula, de la Bran.

Atomic Loew: "Cred ca voi fi cel mai varstnic absolvent de medicina, pentru ca in urma cu cativa ani am citit ca fost un doctor indian in Malaezia care a ajuns faimos pentru ca a absolvit medicina la 62 de ani, iar eu voi absolvi la 65".

Acasa ajunge doar vara, cand isi reintalneste sotia si fetele. Se bucura ca a fost admis la Iasi pe ultima suta de metri. Acum limita de varsta este de 50 de ani.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO