Ponturi pentru o vacanţă ieftină la Paris!

Dată publicare: 30-07-2008 01:00
Dată actualizare: 01-10-2012 00:43


Parisul, la low cost

Nu e necesar să fii bogat pentru a te distra în Paris. E suficient să fii inventiv! Deşi este cel mai vizitat oraş din lume şi unul dintre cele mai scumpe, Parisul este o capitală accesibilă şi celor cu buget modest.

Odată ajuns în Paris toate drumurile duc la Turnul Eiffel. Să urci până în vârf te costă 12 euro şi ore bune de aşteptat la coadă. Însă poţi să admiri Parisul de la înălţime şi gratis, de pe scările bazilicii Sacre-Coeur în Montmartre.

Mai mult, dacă vă planificaţi cu atenţie vacanţa puteţi vizita marile muzee tot gratis. Astfel, în muzeele Luvru, D'Orsay sau Versailles intrarea este liberă în prima duminică din lună.

Dacă vreţi să mancaţi fără a plăti o avere trebuie să vă ţineţi departe de arterele turistice. Pentru o masă la un preţ rezonabil aveţi de unde alege.

Se pot face picnicuri pe bănci şi parcuri. Este mult mai ieftin să cumperi nişte pui si pâine decât să te duci într-o cafenea si să dai 5 euro pe o cafea.

Iar pentru desert, ar fi păcat să rataţi un loc istoric cunoscut pentru ingheţata sa unică. Bertillon este probabil cel mai vechi producător de îngheţată din Paris iar produsele lor sunt absolut delicioase.

Şi dacă vreţi să descoperiţi oraşul la pas puteţi închiria o bicicletă cu doar un euro pe zi ceea ce este mult mai rezonabil decât dacă aţi călători cu metroul. Şi în plus faceţi şi mişcare!

Sursa: Pro Tv

Tags: paris, turism,


VIDEO PROTVPLUS.RO