Planta preferata a Printului Charles, sarbatorita la Saschiz. La fiecare vizita, gusta dulceata si isi ia si pentru acasa

Ultima actualizare: 09-05-2017 07:14

Saschizul, localitatea din judetul Mures devenita celebra dupa vizitele printului Charles, a mirosit sambata a rubarba.

 Planta dulce acrisoara a fost vedeta zilei la sarbatoarea devenita traditionala in zona. Zeci de curiosi din tara si din strainatate au venit sa guste din bunatatile pregatite de gospodinele satului.

A fost forfota mare sambata in curtea bisericii evanghelice din Saschiz, judetul Mures. La sarbatoarea rubarbei, cei prezenti au gustat din preparatele savuroase, facute din planta despre care multi nici nu au mai auzit. Gospodinele au pregatit sirop si dulceata, dar prajiturile au avut cel mai mare succes.

Chechuri, prajituri cu bezea sau compot, in fiecare preparat gospodinele au pus secrete de la bunici. Dar, pe langa retetele traditionale, participantii au venit si cu idei noi. Freshul de rubarba sau inghetata au facut concurenta retetelor traditionale. 

Cei care nu au apucat sa guste din bunatatile delicioase au avut ocazia sa cumpere planta, cu sase lei kilogramul. Rubarba, care seamana cu un brusture, are un gust acru si este rapsindita in Transilvania. Planta e preferata si de printul Charles, care la fiecare vizita in Ardeal, gusta din dulceata de rubarba. Si isi ia si pentru acasa!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO