Pisica salbatica si vulpe, ajunse in oras, in cautare de hrana si partener. Felina, dusa in padure dupa o operatiune complexa

14-01-2016 08:43


Dornice de o experienta aventuroasa, o vulpe sireata si o pisica salbatica au pornit la colindat prin oras. Prima rataceste prin Arad, in cautare de hrana.

Pisica insa si-ar fi cautat un partener pe strazile din Mures, dar, din greseala, a nimerit intr-o scara de bloc. Specialistii ne asigura ca cele doua animale simpatice, ajunse in jungla urbana, sunt blande, chiar daca sunt salbatice.

Biata pisica, speriata si ratacita in jungla urbana, s-a refugiat intr-un bloc din oras. A urcat pana la etajul sapte si nimeni n-a putut sa se mai apropie de ea. Cand au vazut ca a devenit agresiva, oamenii au cerut ajutorul unei tinere, care detine, in oras, un adapost de pisici.

"Era aici, in coltul acesta, foarte speriata, ghemuita. Vecinii au incercat sa o alunge cu matura. A fost destul de greu sa o prindem", povesteste tanara.

Nici ea nu si-a dat seama, initial, ca are de-a face cu o pisica salbatica si trei zile a tinut-o in adapost.

Ramona Rusu, reprezentantul unui adapost de pisici: "Am vazut ca ceva nu e in regula. Am dus-o la medicul veterinar si el a spus ca sigur e pisica salbatica."

Specialistii au o explicatie pentru care felina a ajuns in oras.

Hegyeli Zsolt, biolog: "Fiind perioada de imperechiere a pisicilor, a ajuns accidental in oras, cautand un partener."

Dupa ce a fost ingrijita si hranita, pisica a fost eliberata in padure.

Si in Arad, o vulpe sireata si-a facut aparitia pe strazi. Localnicii spun ca au vazut-o des in apropierea unui parc, unde cauta hrana.

"Nu era speriata, linistita, se uitau asa, pe jos", povesteste un barbat.

Mai nou, roscatei ii este usor sa ajunga in zona caselor, dupa ce autoritatile au construit recent o pasarela.

Gabriel Herlo, biolog: "Vulpile sunt, prin definitie, o specie foarte cosmopolita. Apar oriunde te astepti, iar cateodata unde nu te astepti. Mai ales, exemplarele tinere sunt foarte plimbarete."

Vulpile sanatoase nu sunt periculoase si, de obicei, se feresc din calea oamenilor. Pot ataca insa daca sunt incoltite.

VIDEO PROTVPLUS.RO